©Reuters
©Reuters

Kirjos o Sineru: Smešno, krema za masažu... Trebalo bi da ga nema dve godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 18:59

Oštra reakcija temperamentnog Australijanca

Australijski teniser Nik Kirjos reagovao je na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA) koja je uvažila žalbe prvoplasiranog tenisera na planeti Janika Sinera, iako je dva puta bio pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu.

Prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u malim količinama, ali je zbog toga oba puta momentalno privremeno suspendovan, sa pravom na žalbu. Uzimajući u obzir da je žalba oba puta uvažena, on je mogao da nastavi da se neometano takmiči na turnirima. Sinerovo objašnjenje je glasilo da je njegov fizioterapeut koristio sprej koji u sebi sadrži pomenuti klostebol, kako bi sebi namazao posekotinu na prstu, a da je onda tom rukom davao redovan tretman Sineru i tako mu praktično preneo malčice nedozvoljene supstance.

Izabrane vesti

Italijan ipak nije prošao potpuno bez kazne, ostaće bez 400 ATP poena koje je dobio plasmanom u polufinale Indijan Velsa, kao i 300.000 dolara koliko mu je pripalo od nagradnog fonda prvog mastersa u sezoni.

"Smešno – bilo slučajno ili planirano. Dvaput se testirate na zabranjenu (steroidnu) supstancu… Trebalo bi da vas nema dve godine. Vaše performanse su uvećane. Krema za masažu... Da, baš lepo", poručio je Kirjos na društvenoj mreži X.



tagovi

Nik KirjosJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara