David Gofan (REUTERS/Benoit Tessier)
David Gofan (REUTERS/Benoit Tessier)

Čistka u Đokovićevom delu žreba

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 11:45

Ispali Lorenzo Museti i Džordan Tompson

Kiša je konačno prestala da pravi probleme na mastersu u Šangaju i mogu da se završe mečevi prvog i drugog kola, koji su odlagani dva dana. Tako smo došli u situaciju da u delu žreba Novaka Đokovića, Srbin i ostali nosioci tek čekaju rivale, pa su njihovi mečevi pomereni sa ponedeljka na utorak.

I kada je kiša konačno stala u Šangaju, dobili smo sedam mečeva u ponedeljak prepodne po našem vremenu, od kojih su tri nastavljena, a bila su prekinuta u subotu prepodne.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje je ispadanje Lorenza Musetija, trenutno 18. tenisera sveta. Italijan je bio favorit protiv veterana Davida Gofana, koji je uspeo da ga iznenadi i pobedi posle velikog preokreta. Slavio je belgijski teniser rezultatom 2:1 (1:6, 7:6, 6:2), posle dva sata i 29 minuta igre, iako je imao sve pod kontrolom.

Rutinski je osvojio prvi set i u drugom imao brejk prednosti pri rezultatu 4:2. Sve je ispustio Museti, kao i pet brejk lopti u devetom i 11. gemu, pa se otišlo u taj-brejk, gde je rezultatom 8:6 slavio Gofan.

U odlučujućem setu imali smo i razmenu brejkova u prvih pet gemova, da bi od 2:2 Gofan osvojio četiri gema zaredom i rešio meč u svoju korist, čime je zakazao duel sa Markosom Gironom. Amerikanac je neočekivano lako savladao Karena Hačanova, 24. nosioca u Šangaju, rezultatom 2:0 (6:4, 6:3), posle 82 minuta igre.


Iznenađenje je napravio i holandski teniser Talon Grikspor, koji je pobedio 25. nosioca Džordana Tompsona rezultatom 2:0 (6:3, 6:2) za 72 minuta igre. Grikspor je kao "nagradu" dobio duel protiv Aleksandera Zvereva.

Tako su u jednom terminu ispala trojica nosilaca u delu žreba gde je Novak Đoković, a ovo su odlične vesti i za Aleksandera Zvereva, pošto drugi nosilac ima "otvoren autoput" do duela sa Srbinom u polufinalu.

Od ostalih rezultata, Tejlor Fric je posle dva taj-brejka bio bolji od Terensa Atmana iz Francuske i sada ide na Jukija Vatanukija iz Japana, dok je Grigor Dimitrov posle velike borbe pobedio Zizua Bergsa 2:1 (6:3, 3:6, 6:2) čime je zakazao okršaj sa Aleksejem Popirinom, Australijancem koji je izbacio Miomira Kecmanovića.


tagovi

ATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara