Karlos Alkaras (©AFP)
Karlos Alkaras (©AFP)

Alkarasov čas tenisa u Kaliforniji: Loš početak, a onda čišćenje nervoznog Medvedeva

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 23:53

Indijan Vels: Mladi španski as lakše od očekivanog pobedio Rusa u finalu – 7:6, 6:1 za sat i 44 minuta i stigao do 13. krune, prve posle Vimbldona

Nadmoćno, sigurno, rutinski – Karlos Alkaras je odbranio krunu na Indijan Velsu. U reprizi prošlogodišnjeg finala prvog Mastersa sezone pobedio je Danila Medvedeva sa 2:0 (7:6, 6:1), za sat i 44 minuta.

Imao je mladi Španac krizu poslednjih šest meseci, ali na tlu Kalifornije je pokazao klasu i potvrdio da je najveća pretnja po prvog reketa sveta Novaka Đokovića koji je ispao već na startu turnira. Alkaras je ostvario 12. uzastopnu pobedu u Indijan Velsu. Prošle godine je Rus uspeo da uzme pet gemova Špancu, sada je pružio veći otpor, ali nedovoljno da se pobedi drugi teniser sveta.

Izabrane vesti

Medvedev i dalje nije uspeo da osvoji prvi Masters sezone, pa je ostao na 20. različitih trofeja koje je podigao u bogatoj karijeri. Španac je na putu do trofeja izgubio samo dva seta. Prvi od Italijana Arnaldija, a a drugi u polufinalu, kada je zaustavio sjajnu seriju Janika Sinera u 2024. godini. Špancu je ovo peti turnir iz Serije 1.000, a ukupno 13. kruna na ATP turu.

Španac je u Indijan Velsu osvojio prvu titulu još od Vimbldona, a u međusobnim duelima vodi sa 4:2 protiv Medvedeva. Za pobedu u kalifornijskoj pustinji pripao mu je ček na 1.100.000 dolara. Novaka Đokovića nećemo gledati na drugom Mastersu sezone u Majamiju, ali je srpski as siguran na prvom mestu do Monte Karla i početka sezone na šljaci.

Samo smo u prvom setu gledali pravo finala. Poveo je Medvedev sa 3:0, bio sigurniji, bolji. Činilo se da će da dođe do primopredaje krune, ali u nastavku je na terenu postojao samo jedan teniser – Karlos Alkaras.

Uspeo je mladi Španac brzo da se vrati u igri, veže tri gema. Nije bio izgubljenog servisa više, ušlo se u taj-brejk. Alkaras je poveo 5:2, Rus stigao do 5:5, ali onda gubi poen na svoj servis, Alkaras koristi prvu set loptu za vođstvo. To kao da je „ubilo“ Rusa, koji se svađao sa publikom, bio nervozan, gubio je fokus na teren, a to je Alkaras koristio. Igrao je agresivno, imao je čak 13 vinera više, sjajnim forhendima (čak 19) do ludila dovodio Medvedeva.

Poveo je Španac sa 3:0 u drugom setu, a Danil se predao u finišu meča, nije bilo ni najmanje neizvesnosti. Kralj Kalifornije još 365 dana ostaje Alkaras koji je favorit za titulu i na narednom Mastersu u Majamiju.

U ženskom finalu Indijan Velsa, najbolja teniserka današnjice Iga Švjontek osvojila je krunu. Poljakinja je lako u dva seta – 6:0, 6:4 slavila protiv Grkinje Marije Sakari, devete teniserke sveta, za sat i devet minuta.


tagovi

Karlos AlkarasDanil MedvedevIndijan VelsATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara