Fabio Kapelo (©Reuters)
Fabio Kapelo (©Reuters)

Kapelo bez dlake na jeziku: Zaslepljeni smo pričom o dobrom fudbalu, a Španci daleko ispred nas

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 14:15

"Mnogi vide tim na kraju ciklusa. Znate šta ja vidim? Šampiona sa leđima pribijenim uza zid. Hrvatska najgori mogući rival za nas u ovom trenutku", kaže trofejni stručnjak

Još jedno Evropsko prvenstvo moglo bi da se nastavi tesnim prolazom branioca titule u narednu fazu. Italijanima ne cvetaju ruže pred odlučujući meč Grupe B i postoji teoretska šansa da čak budu eliminisani! Za to bi, doduše, moralo da se dogodi ono najgore - da Albanija dobije Španiju, a Hrvatska Azure.

Ako pitate vrsnog stručnjaka Fabija Kapela, Italiji teško da je mogla da ima ozbiljnijeg rivala u poslednjem kolu od bronzanih sa prošlog Mundijala. Nekadašnji trener brojnih evropskih klubova smatra da je sa Hrvatskom jako teško igrati kada je u pitanju eliminaciona utakmica, još i više jer selekciji Zlatka Dalića takođe gori pod nogama.

Izabrane vesti

"Prolaz u osminu finala nam je na bod daleko i utakmica protiv Hrvatske je naša šansa za osvetu. Moramo da reagujemo", napisao je Kapelo u autorskoj kolumni za sajt Gazeta delo Sport.

Selektor Italije Lučano Spaleti rekao je posle poraza od Španije (1:2) da su njegovi igrači verovatno bili preumorni od susreta sa Albanijom.

"I jeste tako, Italija je delovalo iscrpljeno jer je protivnik bio sjajan u svemu. Španci nisu imali nijednu grešku u kontroli lopte, sve je išlo kao podmazano, izuzetno brzo i svaki igrač je kvalitetno odradio svoju rolu. Azuri su dobili važnu lekciju. Po meni Španija je prva u redu da osvoji trofej".

ITALIJANI ISPADAJU U OSMINI FINALA - kvota 2,50

Čoveka koji je dva puta vodio madridski Real do šampionske titule jako je iznenadio kvalitet reprezentacije Španije.

"Iskreno, prilično su me iznenadili. Znao sam da imaju kvalitet, pokazali su to protiv Hrvatske, ali su protiv Italije bili još brži. Tehnički jaz je izuzetno veliki jer mi takav kvalitet više nemamo. U mlađim kategorijama se uči taktika, a ne tehnika i to dovodi do dugoročnih problema. Bio sam trener u Madridu i znam jako dobro kako se igra fudbal u Španiji. Najbolji momenat treninga su elementi sa tehničkim detaljima. Ne zato što mogu da se opuste, već da rade na tim stvarima još više".

Italija je odavno u velikom padu, uprkos osvajanju Eura pre tri godine.

"Mnogi gledaju Gvardiolu kao uzor u Italiji, ali onog Gvardiolu od pre deset godina. Pep je evoluirao. Naša konfuzija dovela nas je do limita u kojima smo danas. Naši fudbaleri nikada ne preuzimaju odgovornost kada se igra sa loptom ili dribla pored rivala. Zaslepljeni smo pričom da igramo dobar fudbal sterilnim posedom lopte. Dobar fudbal je ono što Španija igra sada. Tako se igra fudbal. Niko Vilijams je dobar primer, on kao dečko sa 21 godinom stalno traži igru jedan na jedan jer trener to traži od njega".

Luka Modrić je nedavno najavio da Hrvatska neće igrati sa strahom protiv Italije za prolaz dalje.

"Mnogi vide tim na kraju ciklusa. Znate šta ja vidim? Šampiona sa leđima pribijenim uza zid".

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Zato i ističe da je Hrvatska najgori mogući rival za Azure u trenutku kada se lome koplja.

"Najveća pretnja za nas je hrvatski vezni red. Modrić, Brozović i Kovačić. Nisu brzi kao Španci, ali su podjednako tehnički obučeni. Zato bih voleo da vidim naš tim koji je naučio na greškama iz meča sa Španijom. Ujedinjenu i fokusiranu grupu. Iako nam i remi igra ulogu, hoću da vidim Italiju spremnu da se bori, da ide na pobedu i pokaže zašto je šampion".

Susret između Italije i Hrvatske igra se u ponedeljak od 21 čas.



tagovi

Fabio Kapelofudbalska reprezentacija ItalijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara