Luis De La Fuente čestita igračima (©Reuters)
Luis De La Fuente čestita igračima (©Reuters)

De La Fuente puca od samopouzdanja: Niko nije bolji od Španije!

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 01:18

"Umanjili smo kvalitet tima kakav je Italija"

Posle eliminacije već u osmini finala prošlog Mundijala i prolaza grupe na jedvite jade, mnoge je zanimalo kako će Španija da se snađe u 'grupi smrti' sa Italijom i Hrvatskom. Posle dva kola ispada da se Furija snašla odlično sa novim selektorom Luisom De La Fuenteom jer zasad rutinski 'čisti' konkurenciju pred sobom.

Posle ubedljivog izdanja i pobede nad Hrvatskom (3:0) jedan gol je odlučio pobednika u duelu sa Italijom, pa je tako Španija siguran učesnik druge faze i prvoplasirana na tabeli Grupe B. Dve najteže prepreke Španija je prevazišla bez primljenog gola, ostaje još Albanija da se potvrdi dominacija, a selektor De La Fuente je u obraćanju medijima posle Italije imao da poruči samo jedno: "Niko nije bolji od Španije"!

Izabrane vesti

"Jako sam zadovoljan i pre svega ponosan na igrače. Pre neki dan sam rekao da nikada nećemo biti umorni od igranja i pobeđivanja, to se još jednom pokazalo kao tačno. Meč sa Italijom bio je jako težak. Dominirali smo u svim fazama igre, imali dosta šansi da postignemo gol, ali nam je nedostajala mirnoća u završnici. Sve ovo nam je pomoglo da shvatimo da su utakmice na Euru jako komplikovane", počeo je De La Fuente.

Španija sigurno ide dalje, ali ostaje Albanija...

"Svaka utakmica na šampionatu je drugačija. Moramo da nastavimo da radimo dobro, ponizno i svesni da imamo još prostora za napredak. Zahtevi predstojeće utakmice zahtevaće od nas da unapredimo igru i verujem da moji igrači to mogu".

Španija se u ranoj fazi turnira istakla kao ozbiljan kandidat za odlazak do kraja.

"Moramo i dalje da radimo mnogo, ali verujem da nema nikog ko je bolji od nas. Moramo da poštujemo svakog rivala, ali imamo velika očekivanja i zato moramo da nastavimo da radimo ono što smo započeli. Pobedili smo aktuelnog evropskog šampiona, ali nije sve samo u pobedi, već i načinu na koji se dolazi do iste. Bili smo superiorni fizički i taktički, pokazali smo talenat. Nadigrali smo ih".

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Ne zanima ga preterano to što je pao samo jedan gol.

"Dominirali smo i kontrolisali utakmicu, mada nam je nedostajalo još golova, pogotovo jer smo imali šansi. Moraš da učiš iz ovoga. Verujem da možemo da budemo još bolji protiv Albanije. Videli smo svi kakav potencijal imamo, jer smo učinili da Italija izgleda malo. Krčimo put i uzbuđeni smo, ali moramo da idemo korak po korak. Svesni smo da dolaze bolji rivali u narednoj fazi i zahtevi tih utakmica biće još i viši".

Pričao je De La Fuente o Naćovom stanju i dobroj utakmici Ajmerika Laporta.

"Naćo mi je sinoć rekao da oseća nelagodu zbog čega nije mogao da igra. Nismo hteli da rizikujemo. Laport je odigrao dobar meč, dominirao je u svim aspektima. Pohvalio bih i Kukurelju koji zna šta očekujem od njega i znam šta on može da donese. Sjajan igrač, veliki takmičar".

Nemačka i Španija su dva sigurna učesnika osmine finala.

"Svaki meč odlučuju mali detalji. Svakako smo oprezni. Imamo visoka očekivanja, neće biti lako. Ovo je naša možda i najbolja utakmica, zbog uticaja koji ima za dalje. Naša najkompletnija utakmica, da se tako izrazim. Španija je najbolja ekipa na svetu, to potrepljujemo titulama i neverovatnim generacijama igrača. Sada imamo dobar potencijal".

Najavio je selektor Furije da će malo da osveži tim protiv Albanije, a onda prokomentarisao i izjavu Lučana Spaletija da je razlika bila u fizičkom i mentalnom aspektu.

"Spaleti ima moje poštovanje. Ima i nešto što je iznad tog fizičkog aspekta. Bili smo superiorni u fudbalskom delu, to se vidi i kroz rekapitulaciju utakmice, gde smo umanjili kvalitet tima kakav je Italija. Imamo prostor da dalje napredujemo. Znam koliko je ovaj tim dobar, zato moramo da nastavimo da budemo nogama na zemlji. Da ne gubimo razum kada nas hvale, ali i da se ne pogubimo kada pogrešimo. Uvek treba imati balans".

Španci i Albanci igraju meč poslednjeg kola u ponedeljak od 21 čas.



tagovi

Luis de la FuenteEURO 2024Fudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara