Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Spaleti svestan grešaka: Nisam razočaran, samo je Španija bolja od nas

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 00:47

"Nismo donosili odluke na pravi način, u našim reakcijama je uvek nedostajalo malo logike", kaže selektor Azura

Jedan gol odlučio je derbi ne samo Grupe B, već i celog dosadašnjeg turnira. Špance je do pobede pogurao Rikardo Kalafiori čiji je autogol matirao Đanluiđija Donarumu i Italijane doveo u neprijatnu poziciju, da se za drugu poziciju bori sa Hrvatskom u poslednjem kolu.

Selektor Lučano Spaleti priznao je da je rival bio "brži i oštriji", pre svega fizički i mentalno, te da je tako i zaslužio trijumf. Azuri su se mučili ceo meč da povežu tri dodavanja, dok je Donaruma sa dve gigantske odbrane držao ekipu u rezultatskoj ravni sve dok Kalafiori nije slučajno zatresao svoju mrežu.

Izabrane vesti

"Nisam razočaran, ali je bilo jasno od početka da su oštriji od nas. Ako ne odgovoriš istom brzinom, sve postaje mnogo teže. Kada igraš protiv Španije moraš da se adaptiraš brzo. Jako je jednostavno, bili su brži od nas u donošenju odluka, bolji u presingu, radili su kao tim i sve se svodi na to da mi nismo bili u ravni sa njima", rekao je Spaleti i dodao:

"Kada se noge ne kreću, nema ni prave distance među igračima, a karakter može da te dovede samo do određene tačke. Stalno smo bili u raskoraku i kada bismo osvojili loptu, brzo bismo je izgubili ponovo. Nismo donosili odluke na pravi način, u našim reakcijama je uvek nedostajalo malo logike".

Nije sve izgubljeno za Azure, pošto im za prolaz dalje treba samo jedan bod. Čak i ako Albanci pobede Špance, Italijani imaju bolji međusobni skor.

"Moramo da se oporavimo, da analiziramo sve što se desilo. Mogli smo da donesemo bolje odluke i budemo kompaktniji, ali oni su se kretali brže od nas, mnogo brže. Ogromna je bila razlika i očigledna. Psihički smo bili u dobroj situaciji, falila nam je fizika. Takmičili smo se protiv rivala koji igra dobar fudbal i pokazali da možemo da budemo podjednako dobri, s tim da su oni bolje reagovali. To nam je stvaralo probleme".

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Italijani su protiv Albanije primili gol posle 23 sekunde, dok je Điđo Donaruma protiv Španije morao da interveniše već posle minut i po. Zato su novinari pitali Spaletija - zašto Italija tako loše počinje mečeve?

"Kako vreme ide, počinješ da gubiš ritam, osećaj zašto donosiš neke odluke. Žoržinjo, Barela i ostali su dobri kada treba da se donose odluke, ali tada smo se verovatno mučili da branimo nap gol jer smo previše želeli da kontrolišemo utakmice i imamo isti posed lopte kao Španija. Nismo u tome uspeli i to nam je otežalo posao".

A, šta kaže Điđo Donaruma, koji je ponovo morao da čuva Azure od toga da više od jedne lopte završi u mreži?

"Previše smo grešili sa lakim dodavanjima i nismo pokazali kvalitet. Ako praviš toliko grešaka onda moraš da budeš kažnjen. Besni smo, ali sve ovo moramo da iskoristimo za nešto dobro u poslednjoj utakmici. Sve je u našim rukama, ne možemo ni ovaj poraz da gledamo kao smak sveta. Imamo mnogo toga da uradimo protiv Hrvatske i verujem da to možemo. Imamo pravi odnos prema igri, radimo jako, samo se to nije videlo protiv Španije. Možemo i bolje od ovoga. Ako budemo agresivniji i pravimo manje grešaka, biće dosta lakše. Sada smo bili dobri u poslednjih 10-15 minuta, ali takvi moramo da budemo još i ranije. Ako prepustite Španiji inicijativu, pregaziće te", poručio je golman PSŽ.

Italijani i Hrvati će odmeriti snage u ponedeljak od 21 čas, baš kada i Španci budu igrali sa Albancima.



tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeLučano SpaletiĐanluiđi DonarumaEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara