Nemanja Ubović (©European Aquatics)
Nemanja Ubović (©European Aquatics)

Ubović: Željni smo rezultata i spremni da u Parizu obradujemo Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 23:47

„Fale nam utakmice, teški smo, ali podesićemo formu za Olimpijske igre“, kaže srpski centar

Brusili su formu srpski vaterpolisti u Kragujevcu i Kranju, odradili su u srcu Šumadije i u slovenačkim planinama bazične pripreme. Došli su umorni i pomalo isceđeni u Šabac, gde će imati pet provera. Prvu su odradili uspešno. Dobrih desetak minuta bilo im je potrebno da 'upale', da bi potom Rumune ostavili šest zaveslaja iza sebe.

Na trenutke odlično, ali bilo je momenata i kada je bilo ispadanja u fazi odbrane, kada je bilo borbe za dah. I to nije neuobičajeno za prvu pripremnu utakmicu. Biće potrebno olimpijskim šampionima vreme da uđu u štos.

Izabrane vesti

Zato je i dobro što što organizovan turnir sa protivnicima različitog kvaliteta. Od onih koji spadaju ili su bili u svetskom vrhu, do onih koji čak ni ne učestvuju na Olimpijskim igrama.

„Ovo nam je bila prva zvanična utakmica. Došli smo sa bazičnih priprema iz Kranja i videlo se da nam fale utakmice, da nam fali takmičarki ritam. Iz tog razloga je odlično što je organizovan ovaj turnir u Šapcu. Bili smo na početku teški, neke stvari nismo mogli da realizujemo. Kasnili smo u odbrani, ali je posle sve došlo na svoje i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu dizati ritam, i podesiti formu za Olimpijske igre“, rekao je Nemanja Ubović.

Na prethodnim velikim takmičenjima nakon Tokija najbolji rezultat Srbije bilo je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. Ispod standarda na koji su se vaterpolisti navikli, no to atmosferu nije pokvarilo.

„Atmosfera je na izuzetnom nivou. Drago nam je što smo svi zajedno, što imamo priliku da predstavljamo Srbiju. Željni smo rezultata, da obradujemo našu zemlju. S tim entuzijazmom se spremamo za Pariz“, poručio je srpski centar i za kraj dodao:

„Što je bilo – bilo je. Olimpijske su igre, daćemo sve od sebe. Trudićemo se da u Pariz stignemo u što boljoj formi“.



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeNemanja UbovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara