Nikola Vlahović (©sgbbm.de)
Nikola Vlahović (©sgbbm.de)

Srbija dobija novog reprezentativca – Nikolu Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 08:26

Rukometaš nemačkog Bitihajma kreće stopama Uroša Borzaša i Dragana Pešmalbeka. Levi bek bi mogao da debituje za Orlove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine, saznaje Mozzart Sport

Posle majskog baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijom, kada nam je gol falio da se izbaci Furija, rukometna reprezentacija Srbije početkom novembra čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. Selektor Orlova Boris Rojević bi mogao da proba novog igrača za reprezentaciju. U pitanju je levi bek nemačkog bundesligaša Bitihajma Nikola Vlahović, saznaje Mozzart Sport.

Rođen je 1999. godine, do sada je igrao pod nemačkom zastavom, ali bi uskoro mogao da dobije srpske papire i stavi se na raspolaganju Orlovima. Karakteriše ga dobra defanziva, igra u najjačoj ligi na svetu i mogao bi da bude pojačanje za nacionalni tim. Kako saznajemo, Vlahović je nekoliko dana bio u kontaktu sa selektorom Rojevićem koji ga vidi kao osveženje za reprezentaciju u narednom ciklusu.

Izabrane vesti

Trener u nemačkom klubu mu je veliko ime španskog rukometa Iker Romero, dok je najpoznatiji igrač Bitihajma nekadašnji reprezentativac Nemačke Julijus Kun, do ovog leta uzdanica Melsungena.

Posle tri kola Bitihajm je na devetom mestu šampionata Nemačke sa skorom od dve pobede i jednim porazom. Vlahović je najbolju partiju pružio protiv Ajzenaha kada je dao pet golova prošle nedelje. Protiv Rajn Nekar Levena se tri puta upisao u listu strelaca, a na premijeri Bundeslige protiv Postdama je dva puta zatresao mrežu novajlije u društvu najboljih.

Na poziciji levog beka je najveća konkurencija u taboru Orlova. U maju protiv Španije igrali su rukometaši Zagreba Miloš Kos i Vojvodine (tada Metaloplastike) Milan Jovanović, koji su dobili prednost u odnosu na dosad standardnog Uroša Borzaša iz Eurofarm Pelistera. U konkurenciji za naredne akcije mogli bi da budu i oporavljeni Marko Milosavljević iz Nanta i Nikola Zečević iz Partizana.

Ukoliko sve bude u redu sa papirima, Vlahović će da krene putem Uroša Borzaša i Dragana Pešmalbeka koji su promenili državljanstvo prethodnih godina. Borzaš je igrao za mlađe kategorije Mađarske, ali je momak iz Ade od sredine 2021. godine u taboru Orlova. Pivotmen Vesprema je branio boje Francuske u mlađim kategorijama, ali je odlučio da pred Evropsko prvenstvo u Segedinu 2022. godine se stavi pod srpsku zastavu. Draganov otac je Francuz, a majka Srpkinja.

19.00: (2,10) Gepingen (8,00) Hanover (2,00)

Vlahović nije igrao ni za jednu reprezentaciju, ali bi od ove jeseni mogao da debituje za Srbiju u kvalifikacijama gde su rivali naše selekcije Španija, Italija i Letonija. Po dve najbolje reprezentacije iz svih osam grupa idu na EP 2026. godine u skandinavskim zemljama, Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, kao i četiri najbolje trećeplasirane.


tagovi

Nikola VlahovićRK BitihajmRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara