Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Milosavljev dvocifren u Danskoj, raspucani Radivojević, Kukić bolji od Milosavljevića

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 21:15

Fihse lako dobio Fredericiju sa 38:32, dok je u neizvesnoj završnici PIK Seged pobedio Nant sa 33:32. Debakl Eurofarm Pelistera u Bukureštu – 25:34

Odličan učinak srpskih internacionalaca u trećem kolu EHF Lige šampiona. Najbolji učinak imao je golman Fihse Berlina Dejan Milosavljev. Popularni Banda je zaustavio 12 udaraca rukometašima Fredericije. Nemački šampion je rutinski slavio u Skandinaviji sa 38:32.

Drugi Srbin kod Lisica, Mijajlo Marsenić, upisao se dva puta u listu strelaca iz tri pokušaja. Najbolji je bio danski levi bek Berlinaca Lase Anderson sa osam pogodaka. Ovo je nemačkom vicešampionu drugi trijumf u gostima, dok je jedini poraz zabeležio u svojoj dvorani Maks Šmeling od Vesprema.

Izabrane vesti

Najneizvesniji je bilo u komšiluku, u Segedinu. PIK Seged je u neizvesnoj završnici pobedio Nant sa 33:32. Lazar Kukić je dao tri gola (bez promašaja), dok se na drugoj strani u timu francuskog vicešampiona Marko Milosavljević takođe tri puta upisao u strelce, bez promašaja. Mario Šoštarić je dao sedam golova za domaćina, dok je najefikasnije bilo levo krilo gostiju Valero Rivera sa devet pogodaka.

Dinamo iz Bukurešta je ostao sa maksimalnim učinkom posle tri kola pošto je lako dobio najslabiji tim evroelite, Eurofarm Pelister sa 34:25. Darko Đukić je postigao tri gola iz četiri šuta za rumunskog prvaka, dok je Vladimir Cupara imao dve intervencije. Kod Bitoljčana, šest puta se u listu strelaca upisao Bogdan Radivojević (bez promašaja), dok je Uroš Borzaš iz pet pokušaja dva puta zatresao mrežu Dinama. Treći Srbin u timu iz Bitolja, Ilija Abutović, imao je samo defanzivne zadatke.

Makedonski šampion nije imao rešenje za robusnog mađarskog pivotmena Mikloša Rostu koji je dao sedam golova. S druge strane su se istakli reprezentativci naših južnih komšija, Filip Kuzmanovski sa devet pogodaka i Nikola Mitrevski sa 14 odbrana.

LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Sporting Lisabon - Vesprem 39:30 (23:17)

Četvrtak

Dinamo Bukurešt - Eurofarm Pelister 34:25 (19:13)

Fredericija - FIhse Berlin 32:38 (17:17)

Visla Plock - PSŽ 23:24 (13:13)

GRUPA B

Sreda

Olborg - Magdeburg 33:33 (17:13)

Kolstad - Zagreb 29:25 (13:13)

Kjelce - Barselona 28:32 (13:17)

Četvrtak

Seged - Nant 33:32 (16:14)



tagovi

Lazar KukićMijajlo MarsenićDejan MilosavljevRK Dinamo Bukureštdarko đukićPik SegedRK NantMarko MilosavljevićEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara