Košarkašice Srbije (©Reuters)
Košarkašice Srbije (©Reuters)

Srbi u Parizu, 3. avgust: Košarkaši i košarkašice, vaterpolo, džudo, odbojka, veslanje i biciklizam

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 23:44

Dosta toga dešavaće se u subotu

Olimpijski petak doneo nam je pomešane emocije. Radovali smo se prolazu Novaka Đokovića u finale teniskog turnira i sigurnoj medalji, zatim i jednoj pobedi basketaša, želeli smo da je povreda zaobišla Angelinu Topić, dok smo ali smo priželjkivali i mnogo više od Milice Žabić, Armina Sinančevića i ostalih...

Zato se u subotnjem programu nadamo novim pobedama! Pre svih košarkaša i košarkašica koji igraju za drugo, odnosno prvo mesto u svojim grupama u Lilu, ali nisu oni jedini koji će se naći na borilištima. Prvi će već od osam časova ujutru na tatami izaći miks tim naših džudista, u sastavu Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić. Već od 9.30 čekamo veslačicu Jovanu Arsić koju čekaju kvalifikacije u kategoriji skif, dok u 11 časova u drumskoj trci gledamo biciklistu Ognjena Ilića.

Izabrane vesti

Naše košarkašice će od 13.30 igrati sa Španijom za prvo mesto u grupi, dok zatim sledi višesatna pauza do 19.30 kada će u vodu vaterpolisti Srbije i Francuske. Tu nam je pobeda neophodna kako bismo zadržali šansu za četvrtfinale. Odbojkašima Srbije meč sa Kanadom biće revijalnog karaktera jer oni ne mogu dalje, dok će u isto vreme važnu utakmicu za konačni plasman pred žreb za četvrtfinale igrati košarkaši Srbije.

Orlovima je potreban minimalan trijumf da bi dobili status najbolje drugoplasirane selekcije i onda bi za rivala dobili Australiju. O scenariju u slučaju poraza nećemo ni da razmišljamo, mada ako izgubimo do 23 poena razlike idemo na treće mesto.

Želimo sreću našim olimpijcima u subotu!

SRBI U PARIZU, 3. AVGUST

8.00: Džudi, miks tim, Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić.

9.30: Veslanje (skif), Jovana Arsić, kvalifikacije.

11.00: Biciklizam (drum), Ognjen Ilić.

13.30: Košarka (žene), Srbija – Španija.

19.30: Vaterpolo (muškarci), Srbija – Francuska.

21.00: Odbojka (muškarci), Srbija – Kanada.

21.00: Košarka (muškarci), Srbija – Južni Sudan.



tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara