Nikola Jovović (©AFP)
Nikola Jovović (©AFP)

Sledeći su Gaučosi, Orlovima se crta završnica Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 08:33

Odbojkaši Srbije danas (10.00) protiv Argentine jure novu pobedu pred pauzu od tri dana i odlučujuće mečeve za plasman u polufinale

Još četiri pobede do cilja zvanog polufinale Lige nacija. Odbojkaši Srbije pregurali su teži deo, doživeli poraze od Poljske, Brazila i Rusije, ali lakši raspored očekuje izabranike Slobodana Kovača u finišu prvog dela takmičenja. Bugari su isprašeni u sredu, a danas, opet u prepodnevniom terminu (10.00) Orlovi igraju protiv Argentine, solidne reprezentacije koja može da iznenadi, ali koja nema šanse za prva četiri mesta i polufinale takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a.

Naredne nedelje Srbiju čekaju Australija, Kanada i Holandija, selekcije iz donjeg dela tabele, pa je jasno da četiri pobede ne bi trebalo da izostanu.

Gaučosi u svojim redovima imaju dve zvezde svetske odbojke, tehničara šampiona Italije Lube Lusijano de Čeka i srednjeg blokera Peruđe Sebastijana Solea. Imali su Argentinci problem da dođu u Rimini. Stigli su sa samo devetoricom odbojkaša zbog virusa korona, ali su im se kasnije priključili ostali.

10.00: (5,30) Argentina - Srbija (1,12)

Učinak od pet pobeda i šest poraza je solidan. Imala je Argentina niz od tri pobede, ali je poraz od Rusije posle četiri seta u sredu označio i kraj snova da može da se umeša u borbu za polufinale Lige nacija.

Kovač je u sredu proitv Bugarske igrao s najjačom postavom, sa korektorom Aleksandrom Atanasijevićem, primačima servisa Urošem Kovačevićem i Markov Ivovićem, tehničarom Nikolom Jovovićem i srednjim blokerima Markom Podraščaninom i Petrom Krsmanovićem koji su najbolji deo našeg tima u Riminiju. Protiv Bugarske je sve funkcionisalo kao sat.

16.00: (3,05) Iran - Slovenija (1,32)

Orlovi su dobili južnoameričku reprezentaciju na četiri od pet poslednjih utakmica, ali je u prethodnom odmeravanju snaga pre dve godine u Ligi nacija Srbija glatko poražena sa maksimalnim rezultatom. To poziva na oprez.

Poljska i Brazil hitaju ka završnici, dok će našoj selekciji najveći rivali za preostala dva mesta u polufinalu biti Francuzi, Slovenci i Rusi.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Ostale vesti


Najviše komentara