Podraščanin sa saigračima (©FIVB)
Podraščanin sa saigračima (©FIVB)

Podraščanin o Kubancima: Čudna reprezentacija, mogu da dobiju Brazil...

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 16:37

"Mogu i da izgube od Holandije, kao što se i desilo. Imaju lošijih momenata", rekao je najiskusniji reprezentativac Srbije

Nije bio uopšte zadovoljan Marko Podraščanin posle prve četiri utakmice Srbije u Ligi nacija. Jedva je čekao okupljanje, pridružio se odmah posle osvajanja Lige šampiona - ujedno je najavio da će ovo biti njegovo poslednje reprezentativno leto... Apsolutno je svestan kakvu priliku ima njegov tim da ode na Olimpijske igre, baš zato su ga i opasno zaboleli prvi porazi i slabije partije.

Ipak, sad mu je raspoloženje mnogo bolje jer se nivo igre popravio - šanse za vizu su i dalje realne.

Izabrane vesti

"Koliko smo loše odradili prvi turnir u Riju, toliko smo dobro u Otavi. Mislim da je bilo mnogo pozitivnih strana - počevši od prijateljskih utakmica sa Argentinom", rekao je za sajt OSS Marko Podraščanin. "Mislim da u ovom trenutku možemo da budemo zadovoljni jer smo na istom broju sa Kubancima, koji su nam glavni rivali za odlazak na Olimpijske igre. Počeli smo već da spremamo duel sa njima, pošto je u sredu najvažnija utakmica ovog leta, ove generacije protiv njih. Mada i pobeda u tom meču nam ne donosi vizu, jer treba da odigramo posle još tri protiv Turske, Poljske i Slovenije. Svesni smo značaja celog poslednjeg vikenda, treba da uđemo motivisano, agresivno, borbeno protiv Kubanaca, s obzirom na to da će mnogo toga zavisiti od nas i naše igre".

U nedelju je planiran put ka prestonici Slovenije.

"Raduje me jer smo iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu sve smo bolje igrali. Osim Bate Atanasijevića koji je imao temperaturu, kompletni smo. To me raduje. Čuo sam se s njim, trebalo bi da bude u autobusu sa nama na putu za Ljubljanu. Imamo mnogo igrača, svi su dobili šansu, svi su doprineli dobrim igrama i velikoj pobedi protiv Kanade, koja nam je bila veoma važna. Jedva čekamo put u nedelju za Ljubljanu. Tamo ćemo imati veliku podršku, igrali smo mnogo puta u Stožicama. Tamo smo pobeđivali, to je hala koju dobro poznajemo".

Marko dobro poznaje Kubance, pa zna i kako treba igrati sa njima.

"Agresivno, nema druge. Veoma čudna reprezentacija - mogu da igraju idealnu odbojku i pobede Brazil, a mogu da izgube od Holandije - kao što se i desilo. mnogo toga će zavisiti od nas, od našeg servisa. Veoma su potentna reprezentacija, fizički veoma dominantna, ali imaju lošijih momenata. Počeli smo da ih analiziramo i nadamo se da ćemo iskoristiti njihove loše strane. Mislim da ako budemo igrali našu igru da možemo da ih pobedimo", zaključio je Podraščanin.



tagovi

Marko PodraščaninMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara