Admir Ahmetašević (©Printscreen)
Admir Ahmetašević (©Printscreen)

Partizan nije rešio pitanje golmana: Ahmetašević odbio crno-bele, čeka se Zorić

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 14:39

Ništa od reprezentativca Bosne i Hercegovine, saznaje Mozzart Sport. Junior Srbije na pragu Humske

Furiozno je Partizan krenuo sa pravljenjem tima za narednu sezonu. Sredinom prethodnog meseca kao na traci su se smenjivala pojačanja za crno-bele rukometaše. Uporedo sa novajlijama, osvajač Kupa Srbije je zadržao okosnicu ekipe iz prethodne sezone koja je u Humsku donela trofej posle 11 godina.

Ono što Partizan nije rešio je pitanje golmana. Želje su bile reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Ahmetašević iz Pfadi Vintertura i juniorski reprezentativac Srbije Nikola Zorić iz Benfike.

Izabrane vesti

Kako saznaje Mozzart Sport, čuvar mreže švajcarskog tima odbio je ponudu Partizana, pa su se crno-beli brzo okrenuli drugim solucijama. Ahmetašević ima ugovor sa timom iz Vintertura na još jednu sezonu, ali je slobodan u izboru nove sredine. I dalje nije rešio gde nastavlja karijeru.

Subota, 15.00: (1.45) Magdeburg (8,50) Olborg (3,40)

Što se tiče Zorića, to je i dalje otvoreno. Partizan želi mladog golmana koji je prošle sezone dobro branio u redovima lisabonskih Orlova. Problem je što nekadašnji čuvar mreže Metaloplastike ima ugovor sa Benfikom, pa se čeka i dalje “zeleno svetlo” iz portugalske prestonice.

Ono što je izvesno je da će iskusni Nemanja Marjanović i dalje da brani boje crno-belih. Veteran je stigao krajem februara iz pančevačkog Dinama i bio jedan od najvažnijih šrafova u osvajanju Kupa Srbije u Novom Sadu protiv šampiona Vojvodine.

Crno-beli su zasad doveli desnog beka Nikolu Crnoglavca (Fokšani, Rumunija), desno krilo Marka Vasića (Vranje), pivotmena Nemanju Ratkovića (Vojvodina), srednjeg beka Mihu Kotara (Slovenj Gradec) i levo krilo Bojana Madžovskog (bez kluba, raskid saradnje sa Lovćenom u januaru).

U crno-belom ostaju i kapiten Nikola Zečević, dok su nove dvogodišnje ugovore potpisali Nemanja Obradović, Mladen Šotić, Ivan Mićić i Veljko Popović. Drugu sezonu će na kormilu da bude iskusni strateg Đorđe Ćirković. Klub su napustili reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović koji je pojačo francuski Tuluz (ugovor do 2026. godine) i grčki pivotmen Jorgos Markatatos, novi rukometaš Ženeve.

Ambicije Partizana su napad na trofeje i naredne sezone. Vojvodina je i dalje na papiru favorit, ali crno-beli žele da donesu titulu u Humskoj posle 12 godina. Crno-beli će na jesen da igraju u EHF kupu.



tagovi

Admir AhmetaševićNikola ZorićRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara