Nemanja Obradović (©RK Partizan)
Nemanja Obradović (©RK Partizan)

Odličan posao crno-belih: Obradović još dve godine u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 20:14

Iskusni levi bek veran Partizanu. Osvajač Kupa Srbije predstavio i Marka Vasića, dosadašnje desno krilo Vranja

Posle petorice pojačanja – Nikole Crnoglavca (Fokšani, Rumunija), Nemanje Ratkovića (Vojvodina), Marka Vasića (Vranje), Slovenca Mihe Kotara (Slovenj Gradec) i Makedonca Bojana Madžovskog (slobodan igrač, od januara i raskida saradnje sa Lovćenom), produžetak saradnje na dve godine sa trojicom nosilaca igre u prethodnoj sezoni, Mladenom Šotićem, Ivanom Mićićem i Veljkom Popovićem, dogovor sa iskusnim golmanom Nemanjom Marjanovićem, još jedan dobar posao Partizana.

Crno-beli dres u naredne dve sezone nosiće i levi bek Nemanja Obradović, objavio je klub iz Humske. Nekadašnji srpski reprezentativac krajem godine je stigao u Partizan iz mađarske Tatabanje. Bio je odlična akvizicija čete Đorđa Ćirkovića u drugom delu sezone. Posebno je doprineo u odbrani, a imao je i solidan učinak u napadu i pojačao mladu bekovsku liniju Beograđana.

Izabrane vesti

Rođeni Kruševljanin ponikao je u Napretku, igrao je i za Jagodinu i Metaloplastiku, a onda je osam godina proveo u inostranstvu braneći boje francuskog Valansa, Metalurga iz Skoplja, Visle Plock, Meškov Bresta, Zagreba, Eurofarm Pelistera i Tatabanje.

Partizan je predstavio danas i Marka Vasića koji je proteklog vikenda sa Vranjem obezbedio opstanak u elitnom rangu srpskog rukometa. Iskusno desno krilo je imalo sjajnu sezonu. Počelo je u Proleteru iz Zrenjanina, a nastavilo u Vranju. Na 31 utakmici je Vasić postigao 188 golova. Bio je na meti crno-belih i zimus, ali zato što je igrao za dva kluba u proteklom šampionatu nije mogao da pojača Partizan.

Vasić je pretprošle sezone osvojo sve moguće trofeje s Vojvodinom, između ostalih i EHF kup. U inostranstvu je veći deo karijere proveo u mađarskom Čurgu, a pre dve godine se vratio u Srbiju.

Partizan je i dalje u igri za golmana Benfike, juniorskog reprezentativca Srbije Nikolu Zorića, ali pitaju se i lisabonski Orlovi s kojima mladi čuvar mreže ima ugovor. Velika želja je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Ahmetašević, ali je golman švajcarskog Vintertura sve dalje od Humske.

Partizan je protekle sezone sa Ćirkovićem na kormilu osvojio Kup Srbije, prvi trofej posle 11 godina, a naredne želi napad na titulu koja je već 11 godina u vitrinama Vojvodine na Slanoj bari. Vođa crno-belih ostaje levi/srednji bek Nikola Zečević. Od nosilaca igra klub je napustio samo reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović koji nastavlja karijeru u francuskom Tuluzu.



tagovi

Nemanja ObradovićRK PartizanRukometna superligaMarko Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara