Hans Lindberg (©Reuters)
Hans Lindberg (©Reuters)

Novi danski projekat: Stigla četvorica iz Bundeslige i golman iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 15:26

Zvučna pojačanja u drugoligašu Hej Elitu – Hans Lindberg, Keri Imsgard, Linus Arneson, Emil Melegard i Tom Kare Nikolaisen

Legendarni rukometaš Hans Lindberg i u 43. godini je strah i trepet. Prošle godine je bio jedna od perjanica Fikse Berlina, saigrač srpskih reprezentativaca Mijajla Marsenića i Dejana Milosavljeva. Godine mu ništa ne mogu. Posle duge karijere u Bundesligi desno krilo je odlučilo da se vrati u otadžbinu, ali ne u najbolje klubove u zemlji rukometa - Olborgu, Silkeborgu, GOG-u, Fredericiji nego u malenom Hej Elitu.

Ono što je zanimljivo da je ovaj transfer dogovoren još prošle godine, ali u ovom klubu su očekivali da će igrati u elitnom rangu. U finišu prošle sezone nije uspeo da se vrate u najbolje društvo, pa će legendarni as da igra u drugoligaškom karavanu. U finalu plej-ofa Hej Elit je poražen od Holstebroa.

Izabrane vesti

Osim Lindberga, još četvorica poznatih rukometaša naredne sezone će igrati u drugoj ligi. Jedan od njih je bio deo Lige šampiona. U pitanju je Norvežanin, golman Keri Imsgard koji je bio u PIK Segedu, ali nije ostavio dubok trag u komšiluku.

Boje Heja braniće još trojica Skandinavaca koji su dosad igrali u najjačem šampionatu na svetu, Bundesligi, a to su Šveđani Linus Arneson (Bergišer) i Emil Melegard (Veclar) i Norvežanin Tom Kare Nikolaisen (Bergišer).

Deo novog ambicioznog projekta biće i Lukas Klarskov koji dolaze iz danskog vicešampiona Fredericije, kao i Karl Albert iz Frederiksberga.

Hej Elit je mlad klub, osnovan je 7. januara 1995. godine spajanjem dva tima iz gradića Elstikea koji ima samo 25.000 stanovnika.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Hans LindbergHej Elit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara