Nikola Portner (©Reuters)
Nikola Portner (©Reuters)

Portner čist, ukinuta suspenzija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 16:09

Golman Magdeburga bez kazne za doping. Odluka nije konačna jer se čeka i stav Antidoping agencije Nemačke

Čuvar mreže nemačkog šampiona Magdeburga Nikola Portner od naredne sezone će opet stajati na golu. Švajcarskom reprezentativcu je ukinuta suspenzija zbog dopinga i pozivitnog nalaza na oba testa.

Osvajač dve Lige šampiona sa Monpeljeom 2018. i Magdeburgom 2023. godine je “pao” zbog metamfetamina. Bundesliga je saopštila da su količine ovog supstance u organizmu iskusnog golmana bile male, pa je verovatno došlo usled slučajne kontaminacije.

Izabrane vesti

Životni put i navike sportista, a to su potvrdili i mnogi ljudi koji su ga poznavali, navodi na to da namerno konzumiranje doping supstance izgleda malo verovatno”, saopštila je rukometna Bundesliga.

U njegovu odbranu sveodočio je saigrač, Norvežanin Kristijan O’Saliven koji mu je dobar prijatelj.

Na ovu odluku može da se žali Nacionalni antidoping agencija Nemačke.

Odlukom Bundeslige je potvrđena da je naša procena bila tačna u slučaju Nikola Portnera. Drago nam je da možemo da počnemo novu sezonu s našim golmanskim tandemom Portnerom i Ernandezom”, rekao je generalni direktor šampiona Evrope iz 2023. godine Mark Henrik Smit.

Portnera je u odsustvu dobro menjao Španac Sergej Ernandez, prošlogodišnje pojačanje iz Benfike, ali se videlo na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu da je Portner nedostajao timu Beneta Vigerta. Magdeburg je dominantno stigao do titule u Nemačkoj, ali je u Ligi šampiona bio poslednji ovog meseca u Lankses areni.

Odlični čuvar mreže biće deo svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu narednog januara. Švajcarska je na “mala vrata” otišla na šampionat planete jer je dobila specijalnu pozivnicu od IHF-a, a u konkurenciji za 32. mesto bila je i Srbija.

--------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Nikola PortnerRK MagdeburgEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara