Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Moćni Kil dolazi u Novi Sad: Voša sa Nekseom u borbi za Top 16

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.07.24. | 12:00

Liga Evrope: Srpski prvak u Grupi E sa velikanom s Baltika, hrvatskim vicešampionom i španskom Torelavegom

Moglo je i bolje. Rukometaši Vojvodine igraće u Grupi E Lige Evrope sa Nekseom iz Našica, moćnim Kilom i španskom Torelavegom, odlučeno je žrebom u sedištu EHF-a u Beču.

Na prvu loptu, nemački velikan s Baltika je prvi favorit. Ove sezone je pojačan sa jednom od najboljih golmana današnjice, Andreasom Volfom koji se vratio posle pet godina u Kjelceu. Prošle sezone tim Filipa Jihe je igrao finalni turnir Lige šampiona, bio treći u Kelnu, dok u Bundesligi nije uspeo da se dokopa evroelite pored Magdeburga i Fikse Berlina.

Izabrane vesti

Nadamo se spektaklu konačno u SPENS-u, kada bude dolazio Kil za koji je sa velikih uspehom sedam godina igrao Marko Vujin, potpredsednik tima sa Slane bare. Prava prilika za 8.000 gledalaca u najvećoj dvorani u Srpskoj Atini.

Četa Borisa Rojevića traži šansu u sudaru sa dva preostala tima, hrvatskim vicešampionom Nekseom iz Našica koji je imao lošu sezonu u komšiluku. Ovog leta se pojačao, znatno promenio tim, a najveće ime koje je stiglo u gradić u Slavoniji je Tin Lučin iz Visle iz Plocka. Biće bratski sudar u Novom Sadu i Našicama. Gol Lala brani mlađi brat hrvatskog asa, Fran Lučin.

Opet će Novosađani na Špance. Prošle sezone je bila La Rioha, ove Torelavega, tim koji dolazi iz Asobala, koji je godinama u padu, ali nikada ne smeju da se potcene klubovi sa Iberijskog poluostrva.

Trener Boris Rojević očekuje spektakl u Srpskoj Atini kada bude dolazio Kil.

„Dobili smo najatraktivniju grupu sa jednim Kilom koji je najveće rukometno ime na svetu i sigurno je apsolutni favorit za prvo mesto u grupi. Imaćemo spektakl u SPENS-u, kada bude dolazio Kil, praznik rukometa u Novom Sadu. Što se tiče prolaska, ja sam pre žreba rekao samo ne Kil iz drugog šešira. Španska Torelevaga ne sme da se potceni, to je tim iz Asobal koji je kao finalista Kupa izborio Evropu. Nekse je ovog leta doveo možda najbolje igrače poslednjih nekoliko godina, napravljena je nova ekipa, stigli su Tin Lučin, Kozina... Hrvatski tim je igrao polufinale Lige Evrope pre dve godine, pretprošle je bio u četvrtfinalu, prošle je imao turbulentu godinu, ali se radi o klubu koji mnogo ulaže. Biće teško da se prođe u Top 16, ali me raduje da će domaći ljubitelji rukometa imati priliku da vide uživo jedan Kil“, rekao je za Mozzart Sport trener Novosađana Boris Rojević.

Vojvodina je prošle sezone prezimila u Evropi, stigla do Top 16, a gol je falio za plasman u nokaut fazu.

Grupna faza Lige Evrope počinje 8. oktobra, a titulu brani Flensburg.

GRUPA A: GOG Gudme (Danska), Velenje Gorenje (Slovenija), Braga (Portugalija)/Ademar Leon (Španija), Amicitija Cirih (Švajcarska)/Kriens Lucern (Švajcarska)

GRUPA B: Monpelje (Francuska), Gornjik Zabže (Poljska), Silkeborg (Danska)/Ferencvaroš (Mađarska), Kristijanstad (Švedska)/Granoljers (Španija)

GRUPA C: Kadeten Šafhauzen (Švajcarska), Tatran Prešov (Slovačka), Benfika (Portugalija), Trimo Trebnje (Slovenija)/Limož (Francuska)

GRUPA D: Bidasoa Irun (Španija), Konstanca (Rumunija), Hrobri Glogov (Poljska), Maritimo (Portugalija)/Istad (Švedska)

GRUPA E: Nekse (Hrvatska), Kil (Nemačka), Torelavega (Španija), VOJVODINA (SRBIJA)

GRUPA F: Porto (Portugalija), Vardar (Makedonija), Melsungen (Nemačka)/Elverum (Norveška), Valur (Island)/Vinkovci (Hrvatska)

GRUPA G: Flensburg (Nemačka), Tatabanja (Mađarska), Sesvete (Hrvatska), Karvina (Češka)/Izviđač (BIH)

GRUPA H: Savehof (Švedska), Hafnerjerdur (Island), Tuluz (Francuska), Mors Ti (Danska)/Gumersbah (Nemačka)



tagovi

Rukometna Liga EvropeEHFRK KilRK NekseRK VojvodinaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara