Odlična vest iz Beča: Vojvodina u grupnoj fazi Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 14:01

Srpski šampion izbegao kvalifikacije. Metaloplastika, Partizan i pančevački Dinamo od druge runde EHF kupa

Dugo je trajala neizvesnost da li će rukometni šampion Srbije, Vojvodina, morati da igra kvalifikacije za Ligu Evrope ili ne. Na sreću, četa Borisa Rojevića drugu godinu uzastopno biće direktan učesnik grupne faze drugorangiranog evropskog takmičenja, odosno Lale su se našle među 32 najbolje ekipe.

Prošle sezone su Novosađani izborili Top 16 fazu, malo im je falilo (gol više protiv Kadetena) da izbore i nokaut rundu i budu u Top 12. Liga Evrope će ove sezone da bude mnogo jača nego prošle. U ovom takmičenju igraće i velikan Kil, koji nije izborio Ligu šampiona u Bundesligi, kao i branilac krune Flensburg. U drugorangiranog takmičenju Starom kontinenta igraće i dvostruki šampioni Evrope, Vardar i Monpelje.

Izabrane vesti

Iz regiona direktno u Ligi Evrope su i slovenački šampion Gorenje iz Velenja i hrvatski Nekse iz Našica i Sesvete.

Žreb za grupnu fazu na programu je 19. jula u Beču.

Vojvodina znatno jača ulazi u novu sezonu. Dovela je već šest pojačanja - reprezentativca Srbije, levog beka Milana Jovanovića, pivotmene Branka Predovića i Mihu Kavčića, levo krilo Ahmeda Sesu, srednjeg beka Žoaa Pedra da Silvu i desno krilo Frana Miletu.

Šansu da dođu do Lige Evrope imaju i 18 timova koji će krajem avgusta i početkom septembra da igraju kvalifikacije za preostalih devet mesta u grupnoj fazi. Specijalna pozivnica ide i boljem iz dvomeča češke Karvine i prvaka Bosne i Hercegovine, Izviđača iz Ljubuškog. Žreb za kvalifikacije su 16. jula.

Zanimljivo, Novosađani su očekivali da će igrati kvalifikacije. Zato su i odustali od TV Turnira šampiona u Doboju (od 28. do 31. avgusta) koji se poklapa sa kvalifikacijama za Ligu Evrope. Umesto Lala naknadni poziv za jak turnir u Republici Srpskoj dobila je Crvena zvezda.

U EHF kupu Srbija ima tri predstavnika - Metaloplastiku, Partizan i pančevački Dinamo. Sva tri naša kluba preskaču prvu rundu i igraće u drugom kolu sredinom oktobra.



tagovi

RK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara