Branislav Mitrović (©Reuters)
Branislav Mitrović (©Reuters)

Kraj kakvom se nije nadao: Branislav Mitrović ne ide na Olimpijske igre u Pariz

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 16:09

Trofejni golman otkrio da neće biti deo državnog tima ovog leta. Karijeru će izvesno završiti u francuskom Turkoanu

Branislav Mitrović je bio deo reprezentacije tokom najplodonosnijih godina, osvajao je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Tokiju, ali se na predstojećim u Parizu neće pojaviti. Neće biti deo državnog tima, to je odluka Uroša Stevanovića.

Zasigurno kraj kakvom se trofejni golman nije nadao. Karijeru neće završiti na najvećem planetarnom događaju, verovatno će mu poslednji meč biti u kapici francuskog Turkoana ove sezone.

Izabrane vesti

Na Svetskom prvenstvu u Fukuoki je bio prvi golman reprezentacije (zamena mu bio Vladimir Mišović iz Crvene zvezde), ali su se stvari promenile ove godine. Radoslav Filipović bio je ’jedinica’ na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, a potom i na planetarnom u Dohi. Branislav Mitrović je u međuvremenu obavio razgovor sa selektorom Urošem Stevanovićem i predočeno mu je neće biti u sastavu.

„Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, sada sam dobio tu informaciju (da neće biti deo tima prim. aut.) od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima“, rekao je Branislav Mitrović za RTV, prenele su Vaterpolo vesti.

Branislavu Mitroviću će Turkoan izvesno biti poslednja stanica u karijeri, 39-godišnji golman je pored francuskog kluba branio boje mađarskog kvinteta – Ferencvaroš, Debrecin, Eger, OSC Budimpešta i Vašaš, te Partizana i Vojvodine u kojoj je ponikao.

Za državni tim je upisao preko 200 nastupa, bio deo generacije koja je osvojila sve što se može osvojiti, a za razliku od Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića, Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i Gojka Pijetlovića odlučio je da se ne povuče iz reprezentacije. Ipak, šansu da zaigra na još jednim Olimpijskim igrama, očigledno, neće dobiti.


tagovi

Branislav Mitrovićvaterpolo reprezentacija SrbijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara