Juniori Srbije (©Jurij Vodušek/Rokometna zveza Slovenije)
Juniori Srbije (©Jurij Vodušek/Rokometna zveza Slovenije)

Krah Orlića u Celju, poraz za kraj nada o visokom plasmanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.24. | 16:03

Juniori Srbije su posle Nemačke izgubili i od Portugalije - 28:32 (14:15) i više nemaju šanse za plasman među osam najboljih selekcija na Evropskom rukometnom prvenstvu

Otišla je četa Đorđa Teodorovića sa velikim ambicijama na Evropsko rukometno prvenstvo za juniore, ali krah u Celju. Već posle drugog kola, Orlići su izgubili sve nade da mogu do glavne faze. Posle Nemačke, skalp rukometašima Srbije do 20 godine uzeli su i Portugalci - 28:32 (14:15). Našoj selekciji ostaje u subotu (12.00) poslednji meč u Grupi B sa Grčkom za utešno treće mesto i nastavak takmičenje u razigravanju za plasman od devete do 24. pozicije.

Više se očekivalo od Sime Šijana, Nikole Zorića, Uroša Mitrovića i ostalih pulena selektora Teodorovića. Neshvatljivo je da igrač Tuluza, drugog najjačeg šampionata na svetu, već nekoliko godina pečalbar (Visla iz Plocka i Bregenc), Uroš Mitrović, na drugom vezanom meču dobije isključenje zbog nepravilne izmene. Takve početničke greške se ne praštaju na velikim takmičenjima.

Izabrane vesti

U tom periodu, kada su Orlići stigli prednost Portugalije početkom drugog poluvremena, izjednačili na 17:17, ostajemo sa dva igrača manje u polju, a to reprezentacija sa Iberijskog poluostrva kažnjava i serijom 4:0 stvara, ispostavilo se, ključnu prednost.

Uroš Mitrović i Vukašin Antonijević su se ispromašivali, opet su golmani bili slabi, Simo Šijan, koji je trebalo da bude ključni igrač Srbije, nije bio na terenu u prvih 30 minuta. Novi rukometaš pančevačkog Dinama, Leo Feješ, bio je naš najbolji bek, dok je najefikasniji bilo levo krilo Metaloplastike Filip Milovanović.

U odbrani, na startu meča nije bilo rešenja za robusnog pivotmena Brandaa. Kada je on zaustavljen, raspucali su se bekovi. Uvek u kontra ritmu, generacija 2004. godine i mlađi, razočarala je kao i u kadetskom uzrastu.

Nemačka i Portugalija će u subotu da odluče o pobedniku u Grupi B i putniku među osam najboljih, a Orlićima ostaju utešna utakmica da koliko-toliko poprave bled utisak iz prva dva meča. Daleko od toga da su Nemci i Portugalci slabi, ali razočarala je ova generacija koja nije ni bleda senka one dve godine starije, sa Stefanom Dodićem, Milošem Kosom, Lukom Roganom, Nikolom Zečevićem, koja je bila bronzana na EP 2022. i četvrta na svetu 2023.

----------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Kod Srbije Filip Milovanović je dao sedam golova. Uroš Mitrović je postigao pet pogodaka iz 13 pokušaja, dok su se Simo Šijan i Leo Feješ po tri puta upisali u listu strelaca. Najbolji igrač Srbije u prvom meču protiv Nemačke, Vukašin Antonijević, dao je samo dva gola iz sedam šuteva. Marko Draško i Nikola Zorić imali su samo po pet odbrana.

Pivotmen Rikardo Brandao se devet puta upisao u listu strelaca. Migel Oliveira i Rafael Vaskonselos su dali po četiri. Na golu je Diogo Rema Markeš zaustavio 14 udaraca našim rukometašima.

Juniorke su bile 22. na Svetskom prvenstvu prošlog meseca, a sada su razočarali i juniori, za brige na Tošinom bunaru.




tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe TeodorovićJuniorsko EP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara