Ivica Tucak, Luka Lončar i Maro Joković (©Reuters)
Ivica Tucak, Luka Lončar i Maro Joković (©Reuters)

Ivica Tucak: Pitanje je da li bi bilo lakše sa Srbijom, sad moramo da pokažemo m*da

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.24. | 08:09

„Ili ćemo da idemo kući“, kaže selektor hrvatskih vaterpolista

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Mislili smo: stiže nam vaterpolo klasik u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Srbija protiv Hrvatske. Svi su se rezultati tako „namestili“, samo je preostalo da Barakude pobede SAD i – eto ga.

Izabrane vesti

Zato smo stigli na „Paris La Defense arenu“ da odgledamo taj meč, a onda kroz razgovor sa Hrvatima najavimo duel sa Srbijom, ali avaj...

SAD je razmontirala Hrvatsku (14:11) isto kao koji sat ranije Mađarska Srbiju (17:14), pa od balkanskog klasika neće biti ništa. Niti je moguć do finala. Umesto okršaja sa Delfinima, Hrvati su „izabrali“ najtežeg mogućeg protivnika Španiju.

Kiselo se nasmejao selektor Hrvatske Ivica Tucak na našu konstataciju da su pokvarili „balkanski klasiko“.

„Nažalost, nismo ostvarili cilj da budemo prvi u grupi. Izabrali smo teži put. Sasvim zasluženo smo izgubili od SAD. Ne znam kada smo bili ovako loši, bez ikakve ideje, bez ikakve agresivnosti, kako u odbrani, tako u napadu. Ušli smo u četvrtfinale i sad ćemo da vidimo šta će biti. Naše želje su da pokušamo da dođemo do kraja. Šta nam se desilo? Verovatno jedna potpuna mentalna blokada. Kao trener, naravno, moram da preuzmem odgovornost, jer kada ti ekipa ovako izgleda, pre svega psihološki, onda sam ja kao selektor kriv za to i tu nema nikakve dileme“, uzdržan je Tucak.

Ipak, ni on sam nije siguran da li je ovo, ipak, teži put nego da je Hrvatska „izabrala“ Srbiju za rivala u četvrtfinalu.

„Pokušaćemo da se dignemo i da odradimo sve do kraja. Jeste malo teže, ali... Mada i to je pitanje! Nekada pomisliš da ti je Srbija lakša od Španije, pa dobiješ po glavi. Pre ili kasnije smo morali da se suočimo sa njima. Španija je strašna reprezentacija, ima fantastične igrače, fantastičan tim. Da li ćemo imati snage da to prođemo – videćemo. Ovo ćemo da analiziramo, pa korak po korak“.

Ni Srbija nije blistala u grupnoj fazi, ali kako kaže Tucak, sada sve kreće ispočetka.

„Gledao sam Srbiju, da. Imala je oscilacije, nije bila briljantna. Ali, sve se to sada zaboravlja, sada počinje ono pravo, počinje nokaut faza. I sad je u jednoj utakmici sve moguće. Tako da sve što je bilo do sada, to treba baciti u vodu. Sad počinje pravi turnir, sve što je bilo u grupi treba zaboraviti“.

Opšti je utisak da turnir, makar ova grupna faza, odavno nije bio izjednačeniji.

„Pa jeste, vidite i sami. Amerika pobedi nas, Australija pobedi Srbiju. Onda Japan dobije tu Australiju. Amerika je izgubila od Italije. Mi dobijemo Grke, Grci dobiju Italiju... Ali, nekako smo očekivali da će biti takvih rezultata. Naš prvi cilj je ovde ostvaren, a to je ulazak u četvrtfinale. Drugi cilj je ulazak u borbu za medalje. Treći cilj je da pokušamo da osvojimo zlato. Prvi smo ostvarili, sad imamo još dva. Težim putem idemo, ali smo to sami birali. Idemo sad da pokažemo m*da i da prođemo dalje. Ako možemo. Ako ne - idemo kući“, poruka je Ivice Tucka, selektora Hrvatske.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija SrbijeIvica Tucak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara