Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Miloš Kos i Dragan Pešmalbek (©Starsport, ©MN Press)
Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Miloš Kos i Dragan Pešmalbek (©Starsport, ©MN Press)

Invazija Srba u Ligi šampiona, Barsa jaka kao zemlja, konačno Berlin u eliti

Vreme čitanja: 15min | sre. 11.09.24. | 12:12

Čak 12 naših internacionalaca igraće u evropskom rukometnom kremu koje startuje danas (18.45) u Trondhajmu i Olborgu. Katalonci brane krunu, a kandidati za titulu su i Magdeberg, Olborg, možda Vesprem. Kjelce u padu, hit bi mogao da bude Fihse Mijajla Marsenića i Dejana Milosavljeva

Proteklog vikenda krenula je ženska Liga šampiona, a danas startuje i muška elita. Dosadan, prevaziđeni sistem takmičenja sa samo 16 klubova podeljenih u dve grupe. Mogao bi EHF nešto da nauči od UEFA kako se prave evropski kupovi, kako se menja čim se učini da se ulazi u kolotečinu.

Od proširenja Lige šampiona zasad nema ništa. Bile su priče, glasine, ali Evropska kuća rukometa je još pre dva meseca napravila projekciju za sledeću 2025/2026. Isti sistem, prilično zatvoren, sa čak sedam vajld karda koji se dodeljuju na “lepe oči”. Prošle sezone je Kolstad dobio ispred Dinama iz Bukurešta, ove je ničim izazvana danska Fredericija, koja nema nikakve rezultate na međunarodnom planu, dobila specijalnu pozivnicu iz Beča. Kao vicešampion zemlje olimpijskog šampiona dobila je, ipak, mesto u evropskom kremu.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, EHF fapi za promenama, ali njih nema i verovatno ih neće biti. I onda zašto rukomet nije globalni sport i zašto su rukometaši nezasluženo slabo plaćeni u odnosu čak i na odbojkaše, da ne govorimo o fudbalerima i košarkašima? To je neka druga priča…

18.45: (6,75) Kolstad (12,0) Barselona (1,15)

Mečevima na severu Evrope, u Olborgu i Trondhajmu danas (18.45) počinje novo izdanje Lige šampiona. Nema našeg kluba već dugo među elitom, ali zato srpskih internacionalaca nikad više u Ligi šampiona. Čak 12 predstavnika imaćemo u Ligi šampiona, od toga većina reprezentativaca, što može da raduje selektora Borisa Rojevića pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Prošle sezone smo imali samo petoricu, a to su Dragan Pešmalbek (Vesprem), Miloš Kos (Zagreb), Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister) i Vukašin Antonijević (Celje). Na početku sezone su igrali i Stefan Dodić (Celje) i Darko Stevanović (Eurofarm Pelister), ali su oni brzo napustili ove klubove.

Posle dugo vremena deo evroelite biće Fikse Berlin, a za vicešampiona Nemačke igraće pivotmen Mijajlo Marsenić i golman Dejan Milosavljev. U Dinamu iz Bukrešta su golman Vladimir Cupara i novajlija, desno krilo Darko Đukić koji je stigao u rumunskog šampiona iz Vardara. Srednji bek Lazar Kukić je dres bukureštanskog Dinama zamenio za mađarski PIK Seged. Starosedelac u Ligi šampiona je kružni napadač Vesprema Dragan Pešmalbek.

Za Zagreb će igrati dvojica Srba, reprezentativac, levi bek Miloš Kos i desni bek Mihajlo Radojković koji je stigao u redove hrvatskog prvaka iz najboljeg turskog kluba Bešiktaša. U Nantu je levi bek Marko Milosavljević, dok će i naredne sezone dres makedonskog prvaka Eurofarm Pelistera da nose desno krilo Bogdan Radivojević i levi bek Uroš Borzaš, kao i povratnik u makedonski rukomet, veteran Ilija Abutović koji je prethodne igrao za francuski Šartr. Radivojević je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Bitoljčanima, dok je Borzaš prošlog leta stavio paraf na dve godine sa makedonskim šampionom.

18.45: (1,50) Olborg (8,50) Nant (3,15)

Za razliku od prošle sezone kada smo imali dvojicu stručnjaka u Ligi šampiona, Momira Ilića i Alema Toskića, u narednoj eliti neće biti srpskih trenera. Aranđelovčanin je napustio Vesprem posle isteka trogodišnje saradnje, dok je nekadašnji trener Celja smenjen sa kormila slovenačkog tima koji je imao užasnu godinu i neće igrati ni u Ligi Evrope u sezoni 2024/2025, već najslabijeg EHF kupa.

Sistem takmičenja ostaje isti sa finalnim turnirom u Kelnu, u hramu evropskog rukometa Lankses areni polovinom juna koja je svake godina ispunjena do poslednjeg mesta sa svih 20.000 mesta. Barselona brani trofej koji je osvojila pobedom u finalu nad Olborgom. Taj meč značio je i kraj velike klupske karijere Mikela Hansena koji je okačio patike o kiln na Olimpijskim igrama u Parizu kada je sa svojom selekcijom nadmoćno osvojio zlato. Rukomet će bii siromašan i bez G.O.A.T. ove igre Nikole Karabatića.

Po dve najbolje ekipe iz obe grupe plasiraće se direktno u Ligu šampiona, dok će timovi od treće do šeste pozicije da igraju baraž za plasman među osam najboljih. Grupe su veoma neujednačene što se tiče kvaliteta. B je mnogo jača od A. Nema Karabatića i Hansena, ali ćemo u Ligi šampiona konačno da gledamo čudesnog Matijasa Gidsela, najboljeg rukometaša današnjice. Njegov Fikse Berlin je izborio posle dugo godina elitu kao nemački vicešampion. Favoriti su svake godine skoro uvek isti. Barselona je viđena opet u Kelnu, kao i nemački šampion Magdeburg.

Oborg pravi ekipu za tron, pogotovo narednog leta kada dolazi Juri Knor iz Rajn Nekar Levena. Videćemo može li konačno Vesprem do titule sa Ćavijem Paskvalom i Lukom Cindrićem. Pari Sen Žermen dugo stagnira, u padu je i nekada moćni Kjelce, Visla Plock i Nant se dižu, PIK Seged večito luta. Najveći autsajder i ove godine je makedonski prvak Eurofarm Pelister koji je prošle sezone bio na nuli posle 14 kola, a i sada se nije nešto pojačao da bi mogao da uradi nešto više.

Na skeneru Mozzart Sporta našlo se svih 16 ekipa. Ko se pojačao, ko su novajlije, šta možemo da očekujemo od ovih timova, sve na jednom mestu…

I ove godine prenose uakmica Lige šampiona pratite na kanalima Arene Sport.

GRUPA A

VESPREM – Kreće Paskijeva era, ekipa se nije mnogo menjala, plasman u Keln prioritet

Luka Cindrić (©AFP)Luka Cindrić (©AFP)

Poslednje dve sezone nije bilo platežno najmoćnijeg evropskog kluba u Kelnu. Zbog toga sa Momirom Ilićem nije produžena saradnja i pored dominacije u Mađarskoj, što i nije bio veliki poduhvat posle raspada PIK Segeda i tranzicionog perioda u komšiluku. Trofejni Španac, nekada strateg Barselone, poslednjih sezona Dinama iz Bukurešta, Ćavi Paskval, seo je na klupu tima iz gradića u blizini jezera Balaton.

Ekipa je pojačana sa dvojicom hrvatskih rukometaša, Lukom Cindrićem i Nikolom Grahovcem. Od bitinijh igrača otišao je Egipćanin Omar Jahija u Pari Sen Žermen. Iako je strategija novog menadžmenta kluba da ima što više mađarskih igrača, to neće bit slučaj ove sezone. I dale će da bude samo jedan i to defanzivni specijalista, reprezentativac Patrik Ligetvari. Očekuje se sledeće sezone mogo više, a moguć je i povratak naturalizovanog momka iz Sente Zorana Ilića koji sada brani boje Hamburga u Bundesligi.

I dalje će mngo toga da zavisi od francuskog tandema, srednjeg/desnog beka Nedima Remilija i najboljeg pivotmena današnjice Ludovika Fabregasa. Cindrić će da pojača konkureneciju na bekovskim pozicijama gde su Agustin Kasado, Jehija el Dera i Rus Sergej Kosorotov. Remili je prošle sezone uglavom igrao kao organizator igre, ali dolaskom Cindrića mogao bi da se vrati na desnog beka. Golmanski tandem je i dalje veoma slab, nedopustivo za velike ambicije kluba i napad na tron. Španac Rodrigo Korales i Danac Majk Jensen nisu svetska klasa. Krila su ostala ista, Igo Deska i Bjarki Mar Elison na levoj strnai i Gašper Marguč i Mikita Valiupau na desnoj.

Dragan Pešmalbek imaće pretežno defazivne zadatke, ali tu je i da odmeni Fabregasa u napadu. Vesprem je favorit u Grupi A, ali po imenima ne spade u Top 3 u Evropi. Na papiru su jači Barselona, Magdeburg i Olborg.

FIKSE BERLIN – Marsa, Banda i fantastični danski tandem bekova

Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Konačno, gledaćemo Fikse Berlin u Ligi šampiona i tandem reprezentativaca Srbije, kapitena i zamenika, Mijajla Marsenića i Dejana Milosavljeva. Snaga tima je fantastičan tandem danskih bekova, Lase Anderson i MVP Olimpijskih igara, zvanično najbolji svetski rukometaš Matijas Gidsel. Nema više u timu veteran Hansa Lindberga koji će da završi karijeru u danskom drugoligaštu Heju.

Nije se tim mladog nemačkog stručnjaka Jarona Siverta mnogo menjao. Došli su Tobijas Rajhman na poziciji desnog krila i austrijski pivotmen Lukas Herburger koji će da pojača konkurenciju Mijajlu Marseniću na crti. Dolazi iz švajcarskog šampiona Kadeten Šafhauzena. I dalje će tim iz Berlina da ima skraćenu rotaciju, posebno na spoljnim pozicijama, ali ako krene Milosavljeva, Gidsela i Andersona onda je to tim za velika dela. Trener golmana u klubu iz nemačke prestonice je ostao legendarni Srbin Dejan Perić.

VISLA PLOCK – Kjelce je srušen u Poljskoj, na redu je napad na Lankses arenu

Španski trener Ćavi Savate radi sjajan posao u Plocku. Visla je prošle sezone uspela da “otme” sve trofeje Kjelceu u Poljskoj. Iskusni strateg je dobio novi ugovor do 2028. godine. Biće Visla još jača naredne godine kada iz Barselone dolazi MVP finalnog turnira Lige šampiona iz prošle sezone Melvin Ričardson i norveški golman Torbjern Bergerud.

Najveće pojačanje ovog leta je islandski golman Viktor Gisli Halmgrison koji je stigao na godinu dana. Narednog leta menja Gonzala Pereza de Vargasa u Barseloni. Ovog leta se ekipa podmladila, stigla su trojica talentovanih Slovenaca, Peter Šiško iz Gorenja i Mitja Janc i Tim Cokan iz Celja. Miha Zarabec je ostao na srednjem beku, kao i Mađar Đerđ Fazekaš. Marko Panić je stigao iz Monpeljea. Imaće Visla vruć domaći teren. Po kvalitetu nije još za finalni tunir. Bila je u četvrtinalu pretprošle sezone i mogla bi da bude prijatno iznenađenje ove sezone.

PSŽ – Nema Karabatića, jaka bekovska trojka, Sipšak na crti i Palička na golu

Parižane godinama tavore sa Špancem na kormilu Raulom Gonzalesom. U Francuskoj Sveci lako dolaze do tiitule, ali nisu nekoliko godina kandidat za tron. Nikako da u Grad svetlosti dođe pehar evroskog šampiona, kao što zaobliazi i fudbalski klub koji je u vlasništvu bogatih katarskih šeika. Prošle godine su bili u Kelnu, završili kao četvrti, dok su protekle sezone glatko eliminisani od Barselone u četvrtfinalu.

20.45: (1,85) PSŽ (hendikep -9,50) Eurofarm Pelister (1,85)

Nikola Karabatić je u zasluženoj penziji. Snaga Parižana je odlična bekovska trojka, Eloim Prandi, omaleni Holanđanin Luk Stejns i novajlije iz Vesprema, Omar Jahija. Mašina za golove je robusni poljski pivotmen Kamil Sipšak, dok je perjanica na golu švedski veteran Andreas Palička koji bi mogao naredne godine da se se preseli u norveški Kosltad kao zamena za Bergeruda. Cilj je Keln, ali će teško francuski šampion do završnog tuirnira sredinom juna naredne godine.

DINAMO BUKUREŠT – Davis nastavlja Paskvalovim stazama, Vujović i Langaro najveća pojačanja

Posle godinu dana pauze najbolji rumunski klub se vraća u Ligu šampiona. Polufinalista Lige Evrope prethodne sezone je ostao bez trenera Ćavija Paskvala, a na njegovo mesto došao je takođe Španac David Davis koji je u prethodnom periodu uspešno vodio afričkog šampiona Al Ahlija. Lazar Kukić je otišao u PIK Seged, Vladimir Cupara je ostao, a iz Vardara je stigao Darko Đukić koji će imati jaku konkurenciji na desnom krilu pored najboljeg strelca tima, Ukrajinca Andrija Akimenka.

Najveća pojačanja su Brazilac iz Barselone Hanijel Langaro i Crnogorac iz Hanovera Branko Vujović. Rupu odlascima dva srednja beka, Kukića i Cindrića, popuniće Islanđanin Haukur Trastarson iz Kjelcea i Izraelac Joav Lumbroso iz nemačkog Ajzenaha. Ostali su Ante Kuduz, Mađar na crti Mikloš Rosta. Ekipa sigurno za Top 12, ali teško dalje od prve nokaut runde.

SPORTING LISABON – Sve se vrti oko braće Kosta

Lisabonski Lavovi skinuli su konačno dominaciju Porta u Portugaliji i izborili Ligu šampiona. Mlad tim sa mnogo portugalskih reprezentativaca, a dominiraju braća Kosta, levi bek Martim i supertalentovani desni bek Fransisko Kiko. Na golu je stigao egipatski reprezentativac Ali Abdelomataleb. Na krilima su efikasni Islanđanin Ori Frejr Torkelson i portugalski reprezentativac Pedro Portela. Ne treba očekivati veliko domete od Sportinga, ali u ovoj grupi trebalo bi da izbori jedno od mesta u nokaut rundi, realno peto ili šesto mesto.

20.45: (1,75) Sporting Lisabon (8,00) Visla Plock (2,45)

FREDERICIJA – Gudmundor Gudmundson napravio čudo prošle sezone

Malo je falilo da Fredericija prošle sezone osvoji titulu u Danskoj. Poražena je u majstorici finala plej-ofa od Olborga s golom razlike. Neočekivano, odmah je dobila mesto u Ligi šampiona. Najveće zasluge za uspeh idu na adresu iskusnog stručnjkaka, nekadašnjeg selektora Danske Islanđanina Gudmundora Gumundsona. Ekipa je sastavljena uglavnom od skandinavskih rukometaša, a dvojica „uljeza“ su nemački pivotmen Evgeni Pevnov i kubanski levi bek Dranket Toboada.

EUROFARM PELISTER – Začelje rezervisano za Bitoljčane

Nije dobro počela sezona za Eurofarm Pelister. Alkoloid Kirila Lazarova ga je razbio u Superkupu Makedonije. Imaće Branko Angeloski velikih problema ove sezone i u domaćim okvirima kako da odbrani domaću krune koja dve godine stanuje u gradu rukometa - Bitolju. Imaće zeleni-beli trojicu Srba, starosedeoce Bogdana Radivojevića i Uroša Borzaša i defanzivnog specijalistu Iliju Abutovića. Borzaš je ove sezone totalno u drugom planu kod Angelovskog. Eurofarm Pelister je jači na golu. Iskusni tandem Nikola Mitrevski i Hrvat Filip Ivić trebalo bi da budu mngo bolji od slovenačkog-alžirske kombincije, Lesjak-Gedbene. Sve u igri Bitoljčana zavisi od najboljeg makodonskog rukometaša Filipa Kuzmanovskog koji se prošle sezone vratio u rodni grad. U protekloj eliti nula na 14 utakmica. Ove ponovo „fenjer“ visi kao Damoklov mač nad makedonskim timom, ali je Grupa A mnogo lakša od B, pa Dinamo, Sporting i Fredericija mogu da se pobede u uvek grotlu fanatične podrške Čkembara.

GRUPA B

BARSELONA – Sve je isto u Kataloniji, Ortega ima paklen tim

Rukometaši Barselone (©AFP)Rukometaši Barselone (©AFP)

Barsa je uvek Barsa, najveća, uvek kandidat za tiulu. I ove sezone se ne dovodi u pitanje plasman na finalni turnir u Kelnu. Sve osim odbrane trona je neuspeh za najtrofejniji ekipu Starog kontinenta. Roster je nepromenjen, sa kapitenom Dikom Memom, najboljim golmanskim tandemom planete, Emilom Nilsenom i Gonzalom Perez de Vargasom, sjajnim krilima Aleisom Gomezom Abeljom, Aitorom Arinjom i Hampusom Vaneom, slovenačkim univerzalcem Blažom Jancom, snažnim francuskim bekovima, Melvinom Ričardsonom i Timotijem Engasanom, robusnim pivotmenom, Portugalcem Luišom Fradeom...

Veću ulogu imaće i supertalentovani srednji bek Petar Cikuša. Stariji Đorđe je poslat na kaljenje u Monpelje. Videćemio da li lucidni slovenački srednji bek Domen Makuc može da se vrati na velika vrata. Prošle sezonu je skoro celu propustio zbog teške povrede kolena na TV Turniru šampiona u Doboju. Barsa je klasa, sistem, institucija i najveći kandidat za novi pehar u Kelnu.

MAGDEBURG – Vraća se Portner, i dalje su sila islandski tandem Kristjanson-Magnuson

Nikola Portner (©AFP)Nikola Portner (©AFP)

Benet Vigert je vratio titulu u Bundesligi, ali nije uspeo da odbrani krunu u Kelnu iako je Magdeburg došao kao prvi favorit u Keln. Na kraju poslednje mesto, porazi od Olborga u Kila u Lankses areni. Dobra vest za šampiona Evrope iz 2023. godine je da na gol staje Nikola Portner koji je bio suspendovan pošto je u njegovom organizmu pronađeni nedozvoljene supstance. Na kraju je oslobođen optužbi, pa će je posle šest meseci stao na gol prethodnog vikenda na startu Bundeslige.

Magdeburg nije mnogo menjao tim. I dalje će sve da se vrti oko islandskog tandema bekova, Gislija Kristjansona i Omara Ingija Magnusona. Nekoliko meseci neće biit u timu povređenog Šveđanina Feliksa Klara, prošle sezone najboljeg igrača tima sa istoke Nemačke. Najveće pojačanje tima je najbolji strelac Bundeslige prošle sezone, Švajcarac Manuel Zender. Portneru će društvo na golu da pravi treći golman Španije Sergej Ernandez. Uz Barselonu, Magdeburg je najveći favorit za titulu. Keln je izvestan za mašineriju harizmatičnog stručnjaka Beneta Vigerta.

KJELCE – Pada dinastija Talanta Dujšebajeva

Poljski velikan je u padu. Posle dva izgubljena finala u Kelnu, plavo-žuti prošle sezone nisu ni došli do završnog turnira. Visla iz Plocka je preuzela primat u državi, pa je na Talantu Dujšebajevu težak posao da vrati Kjelce na put stare slave. Finansije nisu više tako stabilne kao u vreme nekadašnjeg vlasnika Bertasa Servasa, mada se klub spasio bankrota. I dalje su perjanice tima iskusni igrači, braća Aleks i Danijel Dujšebajev. Veliki hendikep je odlazak Nemca Andreasa Volfa u Kil, pa će biti problema na golu. Prvi izbor je iskusni Hrvat Sandro Meštrić, dok je doveden i bosanski „džin“ Bekir Čordalija.

Jedino pojačanje je iskusni španski desni bek Horhe Makeda. Ostao je i hrvatski veteran Igor Karačić, beloruski pivotmen Arcem Karalek, domaće zvezde Simon Šićko, Arkadijuš Morito i Tomaš Gebaala, ali čini se da silazna puitanje ide nezaustavljivo, da i Talant ne može da zaustavi kola koje se kreću nizbrdo.

OLBORG – Nema Hansena, ali tu je slovenački bombarder Aleks Vlah

Niklas Landin Jakobsen (©AFP)Niklas Landin Jakobsen (©AFP)

Mikel Hansen je otišao u zasluženu penziju, ali je Olborg i dalje jak kao zemlja, kandidat za finalni turnir Lige šampiona. Tandem repezentativnih bekova Danske (dodupše rezervnih), Tomas Arnoldsen i Mads Hokser Hangard su produžili saradnju do 2028, odnosno 2027. Ima danski prvak u svojim redovima sjajnog slovenačkog bombardera Aleksa Vlaha koji je briljrao na Olimpijskim igrama u Parizu. Na golu je ostao legendarni Niklas Landin Jakobsen, ali njega neće biti bar dva meseca zbog povrede kolena. Umesto trenera Madsena koji je preuzeo egipatski Al Ahli, stigao je Nemac Majk Mahula, nekadašnji strateg Flensburga. Sledećeg leta kada dođe Juri Knor to bi trebalo da bude ekipa spremna za evropski tron. Malo je falilo prošle sezone za titulu u sjajnom finalu sa Barselonom. Olborg je dolazio do finala Lige šampiona dvaput u prethodnih pet godina.

PIK SEGED – Mađarski vicešampion na skandinavsko-balkanski pogon

Očajna sezona je iza PIK Segeda, tranziciona godina posle skoro decenijske ere na klupi Španca Huana Karlosa Pastora. U Segedinu su odlučili da okrenu novi list, da se okrenu na skandinavsku trenersku školu. Stigao je mladi švedski stručnjak Mihael Aplegren, a za njim su krenuli Norvežanin Magnus Ablevik Red, Šveđanin Tobijas Tulin na golu, Viilijam Bogojević na levom beku, Janus Dadi Smarason kao organizator igre. Pojačanje je i srpski srednji bek Lazar Kukić koji je potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz komšiluka. Trebalo bi od PIK Segeda da se očekuije borba za četvrtfinale Lige šampiona. Ostali su Roland Mikler, Rikard Bodo, Borut Mačkovšek, Marin Jelenić, Mario Šoštarić... Videćemo kako će da deluije skandinavsko-balkanski PIIK Seged. Sledećeg leta iz Flensburga dolazi Šveđanin Jim Gotfridson.

ZAGREB – Spoj mladosti i iskustva, „tata“ Timur, velike nade Mandić i Kos

Hrvatski šampion je bio sjajan prošle godine, malo je falilo da eliminiše Monpelje u nokaut rundi. Nije se mnogo menjao tim. Ostali su veterani Timur Dibirov i Jakov Gojin, dok je Ivan Čupić ostao da radi u klubu kao pomoćnik Andrije Nikolića. Očekuje se dalje napredak srpskog asa Miloša Kosa i golmana Mateja Mandića, uz tandem bekova hrvatske reprezentacije Zvonimira Srne i Luke Lovre Klarice. Iz Bešiktaša je stigao Srbin Mihailo Radojković da bude bekap Klarici na desnom beku. Mnogo se očekuje od novajlije iz Izviđača Ivana Pavlovića. Grupa jeste teška, ali Zagreb je sve jači i boriće se opet za Top 12.

NANT – Ajmerik Min prva zvezda, vratio se Turna iz Kjelcea, Milosavljević debituje u evroeliti

Prošle sezone je Francusku u Ligi šampiona predstavljao dvostruki prvak Evrope Monpelje, a ove će Nanrt, vicešampion Galskih petlova, iza dominantnog Pari Sen Žermena. U evropskom krećeu će debitovati srpski reprezentativac Marko Milosavljević. Prva zvezda tima je srednji bek, povremeni francuski reprezentativac Ajmerik Min. Za golove je zadužen iskusni Španac na levom krilu Valero Rivera. Veliko pojačanje je povratak u klub pivotmena Nikole Turne koji je branio boje Kjelcea prethodne četiri godine. Odlazak Islanđanina Viktora Halmgirsona u Vislu iz Plocka mogao bi da bude veliki hendikep. Pitanje koliko mogu da iznesu teret na golu Španac Ignasio Bioska i iskusni Hrvat Ivan Pešić. Pojačanje iz Tuluza na desnom beku je Alžirac Ajub Abdi.

KOLSTAD – Sander Sagosen zaboravio da igra rukomet, norveški projekat na klimavim nogama

Sander Sagosen (©AFP)Sander Sagosen (©AFP)

Prošle sezone je nezasluženo Kolstad dobio šansu da se oproba u Ligi šampiona i bio je najveće razočaranje sezone. Nekada najbolji rukometaš sveta Sander Sagosen sada je samo bleda senka nekad velikog igrača. Nije mu prijao povratak kući u hladni Trondhajm. Najbolje partije u karijeri pružao je u Kilu, a bio je sjajan i u Pari Sen Žermenu.

I norveški projekat je na bio na kilimavim nogama, nema toliko novca kao što je projektovano. Prošlog leta su igrači morali da se odreknu dobrog dela zarada. Magnus Abelvik Red je napustio tim posle samo godinu dana, a narednog leta će sidro da digne golman Torbjern Bergerud, koji ide u Vislu iz Plocka. U ovako teškoj grupi, Kolstad deluje kao najslabiji tim, ali ne osvajaju se lako bodovi na severu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

20.45: (1,85) PSŽ (hendikep -9,50) Eurofarm Pelister (1,85)

20.45: (1,75) Sporting Lisabon (8,00) Visla Plock (2,45)

Četvrtak

18.45: (1,17) Dinamo Bukurešt (20,0) Fredericija (6,25)

20.45: (2,10) Fihse Berlin (8,00) Vesprem (2,00)

GRUPA B

Sreda

18.45: (6,75) Kolstad (12,0) Barselona (1,15)

18.45: (1,50) Olborg (8,50) Nant (3,15)

Četvrtak

18.45: (2,45) Seged (8,00) Magdeburg (1,75)

20.45: (1,15) Kjelce (8,00) Zagreb (6,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EHF Liga šampionaRK MagdeburgRK BarselonaLazar KukićFukse BerlinMijajlo MarsenićDejan MilosavljevMiloš KosPik SegedRK KolstadRK OlborgRK PelisterRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara