Uroš Kojadinović i Luka Rogan (©Starsport)
Uroš Kojadinović i Luka Rogan (©Starsport)

Kojadinovićev debi iz snova u Francuskoj, Rogan dva u metu na premijeri u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 20:39

Doskorašnji desni bek Partizana najefikasniji igrač meča u pobedi Tuluza nad Trembleom sa 32:23. Mladi Novosađanin imao solidan start za Lajpcig u najjačem šampionatu na svetu

Da je rukometna Superliga Srbije sve jača iz godine u godinu govore i transferi dvojice srpskih reprezentativaca Uroša Kojadinovića i Luke Rogana u dva najbolja šampionata na svetu, u Francuskoj i Nemačkoj.

Obojica Orlova imali su odličan debi za svoje klubove. Pogotovo je sjajan bio Kojadinović koji je bio najbolji pojedinac za Tuluz koji je na svom terenu ubedljivo pobedio Tremble sa 32:23. Levoruki Subotičanin, doskorašnji desni bek Partizana, postigao je šest golova, uz dva promašaja, za 34 i po minuta na terenu.

Izabrane vesti

Podsetimo, posle tri godine u crno-belom taboru, od leta je popularni Koja stanovnika Tuluza, a već na debiju u novom timu pokazao je da će biti veliko pojačanje učesnika Lige Evrope, prošle sezone četvrtoplasiranog u šampionatu Galskih petlova.

Toliko puta je mrežu gostiju zatresao i nekadašnji kapiten Srbije Nemanja Ilić, ali čak pet sa linije sedam metara. Treći srpski rukometaš u timu koji uspešno vodi Danijel Anđelković, Uroš Mitrović, za 15 minuta nije se upisao u listu strelaca. Juniorski reprezentativac Srbije imao je dva neuspešna pokušaja.

Mladi Luka Rogan posle sjajne dve sezone u Vojvodini napravio je veliki tranfser u Lajpcig. Nemački tim je platio srpskog prvaku obeštećenje od 80.000 evra, a mladi 21-godišnji Novosađanin je na debiju u novom klubu ostavio odličan učinak. Pivotmen tima iz istočne Nemačke je dao dva gola iz tri pokušaja. Lajpcig je pobedio na svom terenu Štutgart sa 33:24 u prvom kolu najjačeg prvenstva na svetu. Matej Klima je postigao sedam golova za pobednički tim.



tagovi

Uroš KojadinovićRK TuluzLuka RoganRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara