Marko Vasić i Milan Milić (©Starsport)
Marko Vasić i Milan Milić (©Starsport)

Crno-beli ekspres, desna strana snaga Partizana, Milić na terenu posle više od 10 meseci

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 21:34

Tim Đorđa Ćirkovića ubedljiv na jugu Srbije – 33:23 u trećem kolu Super rukometne lige. Šampion rutinski protiv Rudara – 41:23

Partizan i Vojvodina ostvarili su lake pobede u trećem kolu Super rukometne lige. Crno-beli su zadržali maksimalan učinak kao i kragujevački Radnički posle trijumfa u Vranju sa 33:23, dok je šampion na Slanoj bari s pola gasa dobio slabašni Rudar sa 41:23.

Iako bez kapiten Nikole Zečevića, tim Đorđa Ćirkovića nije imao problema na jugu Srbije. Desna strana crno-belih igra kao švajcarski sat na startu sezone. Nikoli Crnoglavcu se pridružilo iskusno desno krilo Marko Vasić. Levoruki rukometaši crno-belih dali su ukupno 17 golova, više od polovine gostiju.

Izabrane vesti

Prošle polusezone igrač Vranja Vasić je dao devet golova nekadašnjem klubu, od toga tri sedmerca, dok je Crnoglavac nastavio golgetersku seriju sa osam pogodaka (4/5 sa sedam metara). Četa Đorđa Teodorovića držala se u prvih 15 minuta, ali razlika u kvalitetu je došla do izražaja u nastavku utakmice.

Odličnu partiju pružio je i iskusno levi bek Nemanja Obradović sa šest pogodaka, dok je standardno dobar bio Mladen Šotić sa četiri gola. Golmani su imali skroman učinak, samo sedam odbrana. Bolji je bio mladi Nikola Zorić sa pet intervencija, dok je Iranac Saed Heidarirad zaustavio dve lopte domaćinima.

Kod Vranjanaca bekovi Aleksa Bukvić i Zdravko Dragoljević su postigli po pet golova, a Vladimir Jevtić i Ognjen Trajković po četiri. Veteran na golu Dejan Zlatanović je imao šest odbrana, a Aleksa Ivanović dve.

Vojvodina je rutinski slavila protiv povratnika u najbolje društvo, Rudara iz Kostolca sa 41:23. Ono što može najviše da raduje trofejnog trenera Borisa Rojevića je povratak na teren posle više od 10 meseci pauze Milana Milića koji se u finišu upisao u listu strelaca. On je u novembru prošle godine u meču sa španskom La Riohom na Slanoj bari u Ligi Evrope doživeo tešku povredu ligamenta kolena. I Stefan Dodić ulazi u ritam. Lucidni srednji bek je popustio skoro celu prošlu sezonu, vratio se na startu nove i pokazao da će biti velika snaga šampiona. Lale za desetak dana očekuje start Lige Evrope i meč u Našicama protiv hrvatskog vicešampiona Neksea.

Rojević je dao šansu klincima, kadetskim reprezentativcima Đorđu Drašku i Andriji Stankovu, dok je odmorio Petra Đorđića, Vukašina Vorkapića i Brazilca Žoaa Pedra da Silvu. Jovica Nikolić je bio najefikasniji sa šest golova, dok su Stefan Dodić i Fran Mileta dali po pet, a Ahmed Sesa četiri. Zanimjivo da je i Milan Vukovljak dao tri gola, a on je prethodnih godina bio zadužen za defanzivne zadatke. Šansu su iskoristili mladi pivotmen Stankov, strelac dva gola i levi bek Draško sa tri. Fran Lučin i Andrej Trnavac su imali po četiri odbrane.

Kod Kostolčana osam golova je dao nekadašnji igrač Voše, prošle sezone levi bek Partizana, Nikola Kovačević, dok je još jedan bivši crno-beli, Luka Lazić, četiri puta zatresao mrežu Novosađana. Miloš Rajičić je imao šest intervencija, a Miloš Vuković tri.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Radnički Kragujevac – Dinamo Pančevo 29:28 (17:14)

Subota

Vojvodina – Rudar Kostolac 41:23 (18:13)

Crvena zvezda – Metaloplastika 32:30 (15:13)

Jugović – Obilić 30:30 (15:17)

Kolubara - Dubočica 26:26 (15:14)

Vranje - Partizan 23:33 (11:15)



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara