Miloš Bujišić (©Starsport)
Miloš Bujišić (©Starsport)

Svanulo i Zvezdi: Bujišić kapitenski, Metaloplastika i dalje u nokdaunu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 20:21

Crveno-beli pobedili Šapčane sa 32:30 (15:13) u derbiju trećeg kola Super rukometne lige Srbije

Trgli su se crveno-beli rukometaši posle mršavog remija sa Vranjem na premijeri i debakla u večitom derbiju prošle nedelje. Crvena zvezda je slavila protiv vicešampiona Srbije Metaloplastike sa 32:30 (15:13) u derbiju trećeg kola Super rukometne lige i pokazala da, ipak, može da se bori za Evropu, odnosno za treće ili četvrto mesto, pošto su prva dva rezervisana za Vojvodinu i Partizan.

Šapčani su slabiji nego prošle sezone odlascima Milana Jovanovića i Vojislava Brajovića, ali poraz od 11 golova razlike od Voše i neuspeh u Šumicama govore o krizi tima Davida Rašića na startu šampionata.

Izabrane vesti

Sredinom prvog poluvremena, Metaloplastika je povela sa 11:8. Bekovi Domagoj AlilovićMilan Dakić i Borivoje Đukić su da distance lako pronalazili put do mreže domaćina. Posle tajm-auta Marka Krivokapića, na terenu se pojavio neki drugi tim u crveno-belim dresovima. Serijom 5:1 je Zvezda preokrenula rezultat. Ključnu prednost domaćin je stvorio u prvih 15 minuta nastavka. Na crti se razigrao Dušan Andrejević, kapiten Miloš Bujišić i Ivan Horvat su diktirali tempo u napadu, nekoliko zicera skinuo je golman Miloš Kovačević, pa je prednost crveno-belih bila plus šest – 27:21 u 48. minutu posle gola Marka Kneževića.

Indisponiranim Šapčanima ništa nije polazilo do ruke. Slab na golu je bio Darko Arsić, dok je jedini parirao domaćinima mladi levoruki desni bek Luka Jevtić.

Smanjii su gosti na 30:27, četiri minuta pre kraja, ali je kapiten Bujišić bombom pod prečku u trenucima kada je pretio pasivan napad rešio pitanje pobednika. Gosti odgovaraju serijom 3:0, ostalo je 16 sekundi pre kraja, ali su domaćini dali gol u poslednjim trenucima za overu pobede. Strelac je bio Jovan Mirković posle pasa golmana Kovačevića.

Lakše se diše u taboru kluba iz Ljutice Bogdana posle turbulencija na startu prvenstva.

Kapiten Miloš Bujišić je odigrao sjajan meč, pogodio osam puta mrežu Šapčana, Viktor Matičić je dao šest pogodaka (tri sa linije sedam metara), dok je Ivan Horvat bio nepogrešiv, pet golova iz isto toliko pokušaja. Dušan Andrejević je postigao četiri gola. Miloš Kovačević je sakupio šest odbrana. Kod gostiju Domagoj Alilović se sedam puta upisao u strelce, a Milan Dakić i Luka Jevtić po pet, dok je Arsić živnuo u finišu i sakupio na kraju osam odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Radnički Kragujevac – Dinamo Pančevo 29:28 (17:14)

Subota

Vojvodina – Rudar Kostolac 41:23 (18:13)

Crvena zvezda – Metaloplastika 32:30 (15:13)

Jugović – Obilić 30:30 (15:17)

Kolubara - Dubočica 26:26 (15:14)

Vranje - Partizan 23:33 (11:15)



tagovi

RK Crvena zvezdaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara