Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Bivši igrač Vojvodine pojačao tim iz komšiluka

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 09:57

Slovenac Gregor Ocvirk potpisao jednogodišnji ugovor sa PLER-om iz Budimpešte

Slovenački levi bek Gregor Ocvirk mnogo je obećavao, bio MVP juniorskog Evropskog prvenstva, ali karijera mu nije išla onako kako su mu mnogi stručnjaci predviđali. Najduže se zadržao u Vojvodini, branio je boje Novosađana dve i po godine. U martu je napustio Slanu baru, otišao u Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali kako to obično biva u arapskim zemljama, ugovor je bio kratkog daha.

Novi izazov za levog beka je mađarski PLER iz Budimpešte, ekipa koja je prošle sezone tek u poslednjim kolima uspela da izbori opstanak u najboljem društvu.

Izabrane vesti

Ocvirk je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz mađarske prestonice, a društvo će mu praviti još dvojica zemljaka, Luka Grof i Rok Zaponšek.

Privuklo me je prvenstvo Mađarske. Pored dva velika kluba, Vesprema i PIK Segeda, ostali timovi su izbalansirani što predstavlja izazov za mnoge klubove. Da budem iskren, nisam ranije čuo za PLER, ali mi se svidelo šta je uprava zacrtala i koji su ciljevi. Zahvalan sam na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da vratim to na terenu”, rekao je nekadašnji rukometaš srpskog šampiona za sajt mađarskog tima.

Za dve i po sezone u Vojvodini, Ocvrik je osvojio tri titule šampiona Srbije, Kup Srbije i Superkup, a najveći uspeh je trofej EHF kupa u sezoni 2022/2023. Pre Vojvodine, Slovenac, rođen 1998. godine, igrao je za Celje, Vardar i švedski Kristijanštad.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Prošle sezone je zablistao na nekim utakmicama, posebno na međunarodnoj sceni, ali nije imao kontinuitet, a i tokom boravka na Slanoj bari imao je probleme s povredama i fizičkom spremom. Postigao je čak 12 golova u Flensburgu u drugoj fazi Lige Evrope i ta utakmica mu je najbolja u crveno-belom dresu.

--------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Gregor Ocvirk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara