Boris Rojević stigao do šeste titule šampiona Srbije (©Starsport)
Boris Rojević stigao do šeste titule šampiona Srbije (©Starsport)

Rojević: Odlična sezona, nismo zaslužili da izgubimo Kup Srbije, hoćemo korak više u Evropi

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.05.24. | 08:11

“Osvojili smo tri od četiri domaća trofeja. Imali smo samo jedan poraz u domaćim okvirima i to posle penala protiv Partizana”, istakao je za Mozzart Sport trofejni trener Vojvodine

Ništa novo u srpskom rukometu. Poredak je ostao nepromenjen. Vojvodina je nastavila dominaciju, stigla do 11. vezane krune, a 12. u istoriji, potvrdila je da i dalje najbolji, najorganizovaniji, najplatežniji klub u zemlji. Poslednje dve godine ispisivala je najlepše stranice u klupskoj istoriji i u međunarodnim takmičenjima. Jeste prošle sezona bila berićetnija sa svim trofejima, između ostalih i EHF kup, ali Liga Evrope je druga dimenzija u odnosu na najslabije međunarodno takmičenje.

Posle gubitka Kupa Srbije na Slanoj bari činilo se da su novosadski crveno-beli ranjivi, da Partizan i Metaloplastika mogu da ih sruše u plej-ofu, ali četa Borisa Rojevića bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije. Četiri pobede u polufinalnoj i finalnoj seriji, 21 trijumf u ligaškom delu Superlige i samo jedan remi u Šapcu, impresivan je učinak srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Trofejni stručnjak Boris Rojević stigao je do 18. pehara za nepunih šest sezona na klupi Vojvodine, potvrdio da je s pravom dobio šansu da vodi Orlove posle kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu u januaru. Malo je falilo da Srbija sa Vrbašaninom na kormilu sruši svetsku supersilu Španiju u baražu za Svetsko prvenstvo.

Dan posle pobede u Šapcu i trijumfalnom kraju sezone, olakšanje za trenera Vojvodine.

Odlična sezona je iza nas. Osvojili smo tri od četiri domaća trofeja. Imali smo samo jedan poraz i to posle penala u finalu Kupa Srbije protiv Partizana. Sa ove distance mogu da kažem da smo taj meč nezasluženo izgubili, da su neki drugi faktori uticali na to”, rekao je Rojević za Mozzart Sport.

Malo je u Ligi Evrope falilo za Top 12 fazu.

Prezadovoljni smo učešćem u Evropi, prolaskom u drugu fazu. Srušili smo u gostima La Riohu, dobili na svom terenu Silkeborg i Kadeten. Imalo smo mnogo povreda tokom sezone. Iz ove perspektive mogu da kažem da je možda i bilo bolje da nismo izborili nokaut fazu protiv Fikse Berlina jer bismo sigurno još potrošili ekipu. Imamo u timu neke iskusnije igrače, sa 34-35 godina, njima je bilo teško da igraju taj tempo sreda-subota. Ponosan sam kako smo predstavljali Srbiju u Evropi ove sezone”.

Sreda, 20.30: (2,55) Gepingen (8,00) Melsungen (1,70)

Metaloplastika je pregažena u prvom finalnom meču plej-ofa. U drugom u Šapcu, neizvesna utakmica, žestok otpor tima Vladana Matića. Gubio je šampion i sa pet golova razlike (14:19) početkom drugog poluvremena, ali onda je Petar Đorđić preuzeo stvar u svoju ruke i odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu protiv kluba iz rodnog grada.

Petar je bio sjajan. Rekao sam mu u svlačionici da je zaslužio da bude igrač utakmice, da smo pogrešili što mu nismo dali tu nagradu. Povukao je ekipu kada je bilo najpotrebnije. Na početku drugog poluvremena je Aziz imao neke nerezonske šuteve, ušli smo u nervozu. Imali smo problema u odbrani na poziciji četiri i pet. Nisam mogao da menjam oba igrača, pa je Ratković igrao na krilu, a Pešić na crti kao u Pančevu, da bi defanziva bila čvršća. I u Šapcu smo igrali bez petorice igrača - Dodića, Milića, Rogana i Rađenovića, dok ni Tomić nije mogao da igra zbog povrede kolena. Na početku meča se povredio Nikolić. Imali smo na bekovskim pozicijama samo četiri igrača, od kojih Golubović i Aziz nisu imali svoj dan. Pohvalio bih i Puhovskog. Nije postigao mnogo golova, šutirao je 3/3, ali je pravio viškove i uz Đorđića nas je vukao ka pobedi. Takođe, odličan je bio i Vukašin Vorkapić. Nadomestili smo u napadu što golmani nisu mali veliki broj odbrana”.

I prošle godine je Vojvodina desetkovana završila sezonu. Igrači iz drugog plana su izvukli titulu u finalu plej-ofa - Darko Milenković, Branko Tomić i Srđan Milić. Sada je Milenković malo igrao, ali Vranjanac uvek kada uđe nešto pozitivno napravi.

Pohvalio bih Darka. Njegov gol je verovatno i odlučio pobednika u finišu. Stao je na desnog beka posle godinu dana. Žao nam je svima u klubu što nas napušta. To je veliki gubitak za Vojvodinu”.

Tako rade ozbiljne ekipe, na kraju sezone već imaju roster za sledeću. Vojvodina je već angažovala šestoricu novajlija. Stiže brazilski srednji bek Žoao Pedro da Silva, pivotmeni Branko Predović i Miha Kavčić, levo krilo Ahmed Sesa, desno krio Fran Mileta i povratnik na Slanu baru, doskorašnji levi bek Metaloplastike, Milan Jovanović. Zasad su četvorica napustila crveno-beli tabor – Luka Rogan (Lajpcig), Živan Pešić (Ohrid), Nemanja Ratković (Partizan) i desno krilo Darko Milenković (Lokomotiva Pirna - Nemačka).

Ambicije su da naredne sezone napadnemo, ako bude povoljan žreb, i Top 12 fazu Ligu Evrope, da nastavimo sa rastom kluba, da napravimo korak više u odnosu na ovu”.

Posle meča sa Metaloplastikom u Šapcu Rojević je dobio na stotine poruka. Izdvaja one od kolega.

Osim poruka od najmilijih, od porodice, drage su mi i poruke kolega sa kojima imam odličnu komunikaciju, od Darija Krželja do Momira Ilića koji je uvek tu kada mi treba pomoć, kao i što sam ja uvek spreman da njemu izađem u susret. Moša je veliki profesionalac. Dobio sam i poruku od Akima Komnenića, Marka Pavlovića... Radan Rovčanin se uvek javi, moji iz stručnog štaba reprezentacije, Mirko Skoko i Dragiša Koraćević, moj Vrbašanin Milutin Lučić… Da nekog ne zaboravim. Znači mi podrška kolega”, zaključio je trofejni trener Novosađana koji pre zasluženog odmora ima okupljanje B reprezentacije Srbije narednog meseca.



tagovi

Boris RojevićRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara