(©RK ORLEN Wisła Płock)
(©RK ORLEN Wisła Płock)

Transfer bomba: Ričardson potpisao za Vislu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 13:56

MVP finalnog turnira Lige šampiona napušta Barselonu narednog leta

Mesecima se najavljivalo, a danas je dobilo potvrdu iz Visle Plock. MVP finalnog turnira rukometne Lige šampiona ove godine, Melvin Ričardson, potpisao je trogodišnji ugovor sa poljskim prvakom. Francuski reprezentativac se seli u Plock narednog leta kada mu ističe saradnja sa šampinom Evrope, Barselonom.

Godinama je sin legendarnog asa Džeksona Ričardsona bio u senci zemljaka Dike Mema, pa se odlučio za promenu sredine i dolazak kod španskog stručnjaka Ćabija Sabatea koji radi sjajne stvari u Visli.

Izabrane vesti

Ekipa iz Plocka je ove sezone skinula s trona Kjelce, osvojila duplu krunu u Poljskoj i najavila velike ambicije u narednim godinama. Ričardson je proveo tri sezone u Barseloni u koju je došao 2021. iz Monpeljea. Sa francuskim timom ima Ligu šampiona 2018. godine, a to je mu je uspelo i sa Kataloncima 2022. i 2024.

Visla je ove sezone dovela dvojicu mladih Slovenaca iz Celja, Tima Cokana i Mitju Janca. Na golu će stajati sjajni Islanđanin Viktor Halmgrison iz Nanta, koji je potpisao ugovor na godinu dana, a narednog leta se seli u Barselonu. Zamena je za Gonzala Pereza de Vargasa koji ide u Kil. Sa Ričardsonom u Vislu 2025. godine stiže i reprezentativac Norveške Torbjarn Bergerud, golman Kolstada.

Na poziciji desnog beka naredne sezone u Plocku biće reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić i Čeh Tomaš Piroh.

Visla će od sredine septembra opet da igra u Ligi šampiona.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

RK Visla PlockRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara