Dragana Cvijić i Andrea Cvijić (©AFP)
Dragana Cvijić i Andrea Cvijić (©AFP)

Samo Andrea Lekić i Dragana Cvijić u kremu evropskog rukometa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 08:45

Bivše reprezentativke Srbije nominovane od EHF-a za najbolje na svojim pozicijama

Evropska rukometna federacija (EHF) je nominovala 110 rukometaša i rukometašica iz 22 zemlje koji su u konkurenciji za tim godine, ali i za najboljeg igrača i igračicu. Na toj listi se ne nalazi nijedan srpski reprezentativac i reprezentativka, a čast Srbije brane Andrea Lekić i Dragana Cvijić koje već nekoliko godina ne igraju za naše selekcije.

To je još jedan od pokazatelja zašto nas neće biti na Svetskom prvenstvu za rukometaše narednog januara i zašto rukometašice sa skromnim ambicijama (da prođu drugi krug na SP u konkurenciji Čilea) idu na velika takmičenja.

Izabrane vesti

Glasanje je do 23. juna, a učestvuju i igrači, treneri, novinari i navijači, i to na ravne časti - svako po 25 odsto.

Konkurencija Andrei Lekić, rukometašici Ferencvaroša, su Stine Oftedal, Marketa Jarebkova, Luis Abing, Aniken Obaidli, Kristina Jergensen i Darija Dimitrijeva. Dragani Cvijić na mestu pivotmena konkurentkinje su Lin Blom, Saka Bukti, Kari Bratsat, Kaba Gasama i Rike Iversen.

Obe osvajačice srebrne medlja na Svetskom prvenstvu 2013. godine su prošle sezone sa Ferencvarošem osvojile duplu krunu u Mađarskoj, ali nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Lige šampiona u Budimpešti. Podsetimo, prošle godine je Fradi bio vicešampion Evrope, kada je pred svojim navijačima u finalu poražen od norveškog Vajpers Kristijanštada.

Kod rukometaša možda je bilo mesto za Dejana Milosavljeva, golmana Fikse Berlina, ali su prednost dobili Andreas Volf, Sergej Ernandez, Matej Mandić, Niklas Landin Jakobsen, Emil Nilsen, Andreas Palička i Gonzalo Perez de Vargas.

Kompletan spisak nominovanih na svih sedam pozicija, kao i za najbolje defanzivce u obe kategorije, pogledajte OVDE.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Dragana CvijićAndrea LekićEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara