(©RK Vojvodina)
(©RK Vojvodina)

Novosađani krenuli u „Operaciju 2024/2025“, Dodić i Milić i dalje roviti

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 08:12

Srpski šampion na Slanoj bari počeo pripreme za novu sezonu

Odmor za rukometaše u Srbiji je završen ili se bliži kraju. Počinju pripreme za narednu sezonu. Vojvodina i Partizan su prvi upalili motore, ekipe koje bi u narednom prvenstvu trebalo da vode glavnu reč u Super rukometnoj ligi. Lale i dalje ostaju prvi favoriti, ali crno-beli gaje nadu da mogu da donesu šampionski pehar u Humskoj, prvi posle 2012. Pančevački Dinamo je podmladio ekipu, Metaloplastika je slabija, Crvena zvezda pokušava da napravi roster kadar za borbu za plej-of.

Srpski šampion je na Slanoj Bari počeo „Operaciju 2024/2025". Ciljevi su isti, napad na sve domaće trofeje i što bolji rezultati u Ligi Evrope. Drugu godinu uzastopno tim Borisa Rojevića je učesnik grupne faze Lige Evrope. Moćni Kil dolazi u novembru u Novi Sad, sada nema dileme da će to da bude SPENS, dok su hrvatski vicešampion Nekse i španska Torelevaga timovi s kojima može da se igra i izbori Top 16 faza drugorangiranog EHF takmičenja.

Izabrane vesti

Već 11 godina šampionski pehar stanuje na Klisi. Kako to obično rade klubovi iz jačih liga, roster je napravljen već tokom prošle sezone. Novajlije na Slanoj bari su povratnik u crveno-beli tabor posle četiri i po godine pauze zbog povrede i sezone i po u Metaloplastici, Milan Jovanović, brazilski srednji bek Žoao Pedro da Silva (ĆSM Bukurešt), hrvatsko desno krilo Fran Mileta (Vinhorst), slovenački pivotmen Miha Kavčić (Olimpijakos) i još jedan kružni napadač, bronzani srpski junior iz Portugalije 2022. godine, Branko Predović (Gorenje Velenje). Najveće pojačanje Lala trebalo bi da bude egipatsko levo krilo Ahmed Sesa koje je stiglo iz afričkog šampiona Al Alhlija. Njega još nekoliko nedelja neće biti s timom jer je s Faraonima u Parizu na Olimpijskim igrama koji kreću ove nedelje.

Ono što stvara probleme stručnom štabu su nezalečene povrede Stefana Dodića i Milana Milića. Njih dvojica su malo igrali prošle sezone, pa još bar dve nedelje neće moći da treniraju u punom kapacitetu. MVP juniorskog EP iz Portugalije 2022. godine prošle sezone skoro da nije igrao. U crveno-belom dresu Novosađana odigrao je samo jedan meč i to protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije. Levoruki Milan Milić se povredio u duelu sa La Riohom u novembru u grupnoj fazi Lige Evrope. Stradao je ligament kolena. Usledio je težak i dug oporavak, ali je nekadašnji igrač Nanta sve bolje i blizu je da stavi na raspolaganju srpskom šampionu.

Boris Puhovski bi narednih dana trebalo da se vrati iz Belorusije i da počne s treninzima. Imaće pune ruke posla ovog leta Rojević sa stručnim štabom koji je ovog leta renoviran, pojačan za kondicionog trenera reprezentacije Srbije Aleksandra Tunguza, trenera golmana Nenada „Šuce“ Damjanovića i novog pomoćnika Milutina Lučića. On je došao umesto Dragana Kukića koji je preuzeo zrenjaninski Proleter.

Ostaje i dalje nekoliko dilema oko tima, pre svega status Sime Šijana. Juniorski reprezentativac Srbije je pod ugovorom s Lalama, počeće pripreme s Novosađanina, ali postoje mogućnost za odlazak u inostranstvo. Nekoliko domaćih klubova, pre svega Crvene zvezda, bila je zainteresovana za mladog Novosađanina vidi u svojim redovima, ali ništa od toga. Takođe, jedno levo krilo je višak, i dalje je znak pitanja da li će to biti Bojan Rađenović ili Stefan Sunajko.

Dres Vojvodine više neće nositi trojica pivotmena iz prošle sezone - Luka Rogan (Lajpcig), Živan Pešić (Ohrid) i Nemanja Ratković (Partizan), desno krilo Darko Milenković (Lokomotiva Pirna), desni bek Milan Golubović (Tatabanja), levi Mohamed Aziz Aidi i srednji Branko Tomić (obojica i dalje bez kluba).

Do početka avgusta Novosađani će raditi u svojoj dvorani, a onda sledi bazični deo priprema na Zlatiboru i odigravanje prijateljskih utakmica. Ovog leta Vojvodina neće igrati krajem avgusta na jednom od najjačih turnira u Evropi u Doboju gde je prošle godine bila treća, ispred učesnika Lige šampiona Monpeljea, Zagreba, Celja i Eurofarm Pelistera.

Vojvodina će sredinom septembra da brani dva trofeja u Banjaluci, Superkup Srbije, gde je rival Partizan, kao i Svesrpski kup. Prioritet u prvom delu sezone je Liga Evrope koja kreće 8. oktobra, a prvi rival je Kil u gostima.

-----------------------------------

Tim Vojvodine za sledeću sezonu:

GOLMANI: Andrej Trnavac i Fran Lučin

LEVA KRILA: Ahmed Sesa, Bojan Rađenović i Stefan Sunajko

LEVI I SREDNJI BEKOVI: Petar Đorđić, Milan Jovanović, Boris Puhovski, Žoao Pedro da Silva, Stefan Dodić, Simo Šijan

DESNI BEKOVI: Jovica Nikolić i Milan Milić

DESNA KRILA: Vukašin Vorkapić i Fran Mileta

PIVOTMENI: Miha Kavčić i Branko Predović

DEFANZIVNI SPECIJALISTI: Milan Pušica i Miljan Vukovljak

----------------------------------------


tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara