Dušan Mandić (©AFP)
Dušan Mandić (©AFP)

Dušan Mandić: Nisam nimalo zabrinut, sledeći meč nam sve na svetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 14:51

“Nikada nisma imao ovakvo otvaranje, svi su navijali za Japan, meni je bilo zanimljivo”, poručio je junak prvog trijumfa Srbije

Pobeda je tu, rezultatski gledano prvi korak bio je uspešan. Ali, da je bilo dobro – nije. Namučila se Srbija da slomi Japan, strepela je do poslednjih trenutaka utakmice. Trijumfovala je na jedvite jade, a bodovi su u grupnoj fazi, u principu, najbitniji.

Selektor Uroš Stevanović će imati na čemu da poradi sa igračima do duela sa Australijom, koji srpske vaterpoliste očekuje prekosutra. Jedna stvar može da ga raduje, a to je forma Dušana Mandića. Silno je bio motivisan, spakovao je sedam golova i doneo slavlje.

Izabrane vesti

Čak četiri puta zatresao je mrežu levoruki bombarder u poslednjoj deonici. Nije se nadao da će biti baš toliko teško protiv ekipe koja igra atipičnom, iako je znao koliko može da bude teška. Iskusio je to još u Rio de Žaneiru.

“Jeste, vrlo neugodan Japan, znali smo da će nas čekati teška utakmica, doduše, mislili smo da ćemo je prelomiti u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Nisu se dali, vraćali su se, iako smo dva puta imali plus tri. Nimalo nisam zabrinut, ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo, nisu merilo ni naše odbrane, ni naše igre. Prva je utakmica na Olimpijskim igrama, to nosi teret, mnogim momcima je ovo prvi meč na Igrama. Ovo se zaboravlja, fokusiramo se na sledeću utakmicu, koja je Australija”, rekao je Dušan Mandić i istakao da mu je na kraju bilo zanimljivo kada su svi na tribvinama navijali za Japan:

“Ni ja nisam imao ovakvo otvaranje, mngi su mislili da ćemo lakše pobediti, a na kraju su svi navijali za Japan, ali meni je bilo zanimljivo”.

Naredne sate i sutrašnji dan Delfini će iskoristiti za odmor i analizu Australije.

“Neugodan protivnik, igrali smo sa njima na pripremama, moramo ući skoncentrisano u meč, jaki su fizički, puno plivaju, moramo ući istom merom. Najbitnije da smo upisali pobedu i to da smo tako otvorili Olimpijske igre. Sledeći meč nam je sve na svetu, idemo da se odmorimo i da pogledamo ostale mečeve, pre svega tu utakmicu Španije i Australije, znam da su Španci pobedili, ali ne znam koliko. Nije lako nikako pobediti, svi su došli spremni i svi žive svoje snove dok traju Olimpijske igre. Nema razloga za brigu, popravićemo se i pokušati da popravimo igru. Ovo je turnirski sistem, osam mečeva, znamo kako treba”, završio je Dušan Mandić.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija JapanaVaterpolo reprezentacija AustralijeDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara