Dušan Mandić  (©European Aquatics)
Dušan Mandić (©European Aquatics)

Dušan Mandić: Moramo da se poštujemo i gledamo u svoje dvorište, sanjam medalju u Parizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 00:54

„Ferencvaroš ima sjajan sistem i organizaciju, zaslužili smo titulu“, poručio je junak novog prvaka Evrope

Zauvek će ostati zapisano: Ferencvarošu su prvu Ligu šampiona doneli Slobodan Nikić, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić, a drugu Dušan Mandić. Srbi su kroz istoriju za mađarske klubove bili savršen dodatak, a blok levorukog šutera je za večnost.

Dušan Mandić je u četuri navrata tresao mrežu gola koji je čuvao Marko del Lungo, bio je najpouzdanije oružje Ferencvaroša u napadu, da bi zablistao i u odbrani. U poslednjim sekundama meča je blokirao udarac Frančeska Kondemija, lopta je otišla u gol-aut i slavlje mađarskih navijača moglo je da počne.

Izabrane vesti

Zlatnim slovima se srpski reprezentativac upisao u istoriju Ferencvaroša.

“Ovu noć ću pamtiti do kraja života. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje i bolje, doveli smo tim kakav je Reko u jako težak položaj. Italijani su morali da jure prednost, uspeli smo da se izborimo do kraja, uspeli smo da ostvarimo cilj, rekao bih i san, kako naš, tako i navijača koji su zaista u grupi najboljih na svetu”, rekao je Dušan Mandić za Sportklub na Malti i nastavio:

“Ferencvaroš kao klub zaslužuje titulu, jer je organizacija sjajna, jer je sistem sjajan. Igrali smo bez pritiska, svi smo disali kao jedan, a na kraju rezultat govori više od reči”.

Jedan sam je ispunio, posle dve godine je podigao pehar Lige šampiona, sa trećim klubom. Osvajao ga je i sa Partizanom i sa Pro Rekom. Sada slede snovi vezani za kapicu sa državnim grbom.

“Sledi mala pauza, pa se okrećem reprezentaciji i Olimpijskim igrama. Moramo da verujemo, moramo da se poštujemo međusobno, moramo da gledamo pre svega u svoje dvorište, a zatim da se upustimo u borbe u Parizu. Jedan san je postao java, a sada sanjam medalju u Parizu. Moramo da budemo skromni, moramo da idemo korak po korak”, završio je Dušan Mandić razgovor za Sportklub.



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoVK FerencvarošDušan Mandićvaterpolo reprezentacija SrbijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara