Kandidatkinje za nacionalni tim (©OSS)
Kandidatkinje za nacionalni tim (©OSS)

Gvideti okupio 28 igračica iz Superlige: Italijan sa pomoćnicima skenirao talente

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 20:00

Poznati stručnjak video sa čime raspolažen kad su igračice iz domaće lige u pitanju

Superligašice su se predstavile novom selektoru Italijanu Đovaniju Gvidetiju. U dvorani SKC Obrenovac u Obrenovcu danas je prvi trener seniorki Srbije sa svojim saradnicima održao trening sa kandidatkinjama za reprezentaciju Srbije iz klubova koji igraju u Superligi Srbije.

Treningu je prisustvovalo 28 odbojkašica, koje su trenirale u dve grupe. Kondicioni trener Vladimir Banković obavio je testiranje svih kandidatkinja.

Izabrane vesti

"To su merenja koja radimo svake godine sa seniorskim sastavom. Biće to dobro iskustvo za novog selektora da vidi kako se to radi. Trenutno stanje ovih odbojkašica je, kao za plej-of, na maksimumu. Zadovoljan sam kako izgledjau, ima prostora da napreduju i treba da rade na tome", rekao je Banković.

Gvideti je imao priliku da se upozna sa sledećim igračicama: Sonjom Danilović, Henom Kurtagić, Aleksandrom Uzelac, Jovanom Zelenović, Anom Malešević, Minom Mijatović, Marijom Miljević, Unom Vajagić, Milicom Medved, Brankom Ticom, Jovanom Cvetković, Isidorom Kockarević, Ninom Mandović, Stefanom Pakić, Bojanom Gočanin, Aleksandrom Ćirović, Božicom Marković, Simonom Mateskom, Anđelkom Novosel, Tarom Taubner, Jovanom Antić, Dunjom Grabić, Ksenijom Tomić, Anom Mihajlović, Mateom Petrović, Elenom Baić i Ivom Šućurović.

Trening u Obrenovcu su posmatrali i pojedini treneri ekipa iz Superlige... Mogli su uživo da se uvere kakvu energiju ima Italijan.

"Srećan sam i uzbuđen. Prvi put sam u sali u ovoj majici", rekao je Gvideti. "Imam dobar osećaj... Nivo treninga je bio visok. Nikada nisam gledao ove devojke, bar većinu, ali bile su na visokom nivou. Želim da zahvalim svim klubovima iz srpske lige, jer znam da sutra počinje plej-of, a oni su dozvolili svojim igračicama da dođu. Cenim takav vid saradnje. Potpuno sam siguran da će ove devojke biti na okupljanju prvog tima početkom maja".

Reprezentacija će se i ove godine okupiti početkom maja, samo je pitanje da li će selektor Gvideti biti od početka tu, jer se nada finalu Lige šampiona sa Vakifbankom, koje se igra 20. maja. Srbiju čeka dugačko leto - sve počinje od Lige nacija, posle toga sledi Evropsko prvenstvo, pa onda kvalifikacije za Olimpijske igre.


tagovi

Đovani Gvidetiodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara