TREĆA SMENA: Kopa Libertadores u prvom planu, derbi u brazilskoj Seriji A, igra i Jokićev Denver

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Posle ispadanja iz elite prošle godine, Šapekoense je na pragu da se vrati ekspresno u najbolju ligu Brazila, Seriju A. Ima čak 12 bodova više od petoplasirane Sampaja Koree. Lider Serije B je osvojio 10 bodova u poslednja četiri kola, dok je Nautiko na 18. mestu koje vodi u niži rang. Gosti se bude, imaju četiri boda u prethodna dva kola. U prvom delu sezone nije bilo pobednika – 1:1.

GVARANI – KONFIJANSA, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Oba tima gaje nade da mogu makar do četvrtog mesta koje vode u elitni šampionat Brazila. Ali, ni Gvarani ni Konfijansa ne mogu da se pohvale dobrim formom. Gosti su u seriji od dva poraza, dok je tim iz Kampinasa poražen u prošlom kolu od Pelotasa u gostima sa 3:1. U prvom delu šampionata Serije B, Konfijansa je pobedila Gvarani sa 1:0. U tri dosadašnja meča ova dva tima dolazio je tip 0-2 gola.

SANTOS – GREMIO, 23.15

(Fudbal, Kopa Libertadores)

U prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadores u Porto Alegreu, Gremio i Santos su odigrali bez pobednika. Domaćin se izvukao, jer je postigao gol u 12. minutu sudijske nadoknade. Gremio je u boljoj formi od Santosa u šampionatu Brazila. Crno-beli su bez trijumfa već četiri meča, ali sada imaju šansu da na svom stadionu Vila Belmiro sruše favorizovani tim iz Porto Alegrea. Santos je pre nešto više od dva meseca pobedio Gremio na svom terenu u meču Serije A. Bilo je 2:1 za ekipu iz Sao Paula.

DEFENSA I HUSTISIJA – BAIJA, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Argentinska Defensa blizu je plasmana u polufinalu Kopa Sudamerikana posle pobede u Salvadoru sa 3:2. Ekipa koju s klupe predvodi nekadašnji argentinski as Ernan Krespo je u prošloj rundi eliminisla još jedan brazilski klub, Vasko da Gama. Revanš protiv Baije trebalo bi da bude formalnost za domaći tim.

SAO PAULO – ATLETIKO MINEIRO, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Veliki derbi šampionata Brazila. Prvi protiv drugog – Sao Paulo, posle poraza u gradskom derbiju od Korintijansa u nedelju, dočekuje Atletiko iz Mineira koju s klupe vodi argentinski stručnjak Horhe Sampaolo. Domaćin ima četiri boda više i eventualnim trijumfom napravio bi pristojnu razliku. U prvom delu šampionata Serije A, Sao Paulo je razbijen u Belo Orizontea. Bilo je 3:0 za Atletiko.

RASING – BOKA JUNIORS, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Veliki argentinski dvoboj u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi. Boka stiže na megdan komšijama iz Aveljaneda (grad u oblasti Buenos Ajresa). Slavni tim sa Bombonjere provukao se prošle nedelje protiv brazilskog Internasionala i slavio je tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Rasing nije poražen od Boke na prethodna tri meča. Ima dve pobede i remi. Ovo je prvi meč četvrtfinala, revanš je za nedelju dana na kultnoj Bombonjeri.

LOS ANĐELES FC – KRUZ AZUL

(Fudbal, Konkakaf Liga šampiona)

U Orlandu se igraju mečevi četvrtfinala Konkakaf Lige šampiona. Los Anđeles FC igra protiv meksičkog Kruza Azula. Ekipa iz Meksiko Sitija je još u šoku posle neverovatne eliminacije iz polufinala plej-ofa meksičke Aperture kada je proitv gradskog rivala Unam Pumasa prokockala prednost od četiri gola u prvom meču.

DENVER NAGETS – PORTLAND TREL BLEJZERS, 03.00

(Košarka, NBA)

Ovih dana širom SAD-a je košarkaško zagrevanje za novu sezonu. Igraju se utakmice predsezone, a noćas za nas je najzanimljivji duel između Denvera i Portlanda, starih znanaca iz Zapadne konferencije. Očekuje se novi duel Nikola Jokića protiv nekadašnjeg saigrača, Jusufa Nurkića. Nagetsi su prošle sezone stigli do finala plej-ofa Zapada, ali su Lejkersi bili prejaki. Sada tim iz Kolorada želi korak više.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara