Rudi Gober (©AFP)
Rudi Gober (©AFP)

I Minesota se pohvalila: Rudi Gober potpisao za 110.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.24. | 08:17

Vulvsi čuvaju vrsnog defanzivca

Tradicionalno su poslednji dani predsezone i prvi dani takmičenja posvećeni novim ugovorima i sređivanju rostera jer su sve ostale dileme rešene. Zato i ne čudi što smo u poslednja dva dana videli toliko značajnih potpisa u NBA ligi, a poslednji u nizu je onaj koji je stavio Rudi Gober.

Ne treba naročito da se ističe da je vest doneo sada neprikosnoveni košarkaški insajder Šams Čaranija i prema njegovim saznanjima, četvorostruki najbolji defanzivac NBA lige dobio je ugovor na 110.000.000 dolara za tri godine.

Izabrane vesti

E sad, drugi detalji... Francuski reprezentativac je odlučio da iskoristi opciju i izađe iz poslednje godine dosadašnjeg ugovora koja bi mu za takmičarsku 2025/26 donela zaradu od 46.600.000 dolara. Novi sporazum će mu, dakle, krenuti od narednog leta, kada se završi aktuelni. To znači da će Rudi Gober počev sa ovom sezonom, pa do 2028. inkasirati 153.000.000 dolara.

Sve to daje Minesotu ozbiljnu finansijsku fleksibilnost za naredno leto, s obzirom da i ovako žonglira sa visokim platama u timu. 

Osim toga, Gober će ponovo imati opciju da izađe iz ugovora godinu dana ranije, tačnije, pred sezonu 2027/28, a ubačena je i klauzula za 'trade kicker' što znači da mu sledi veliki bonus ako ga Minesota bude trejdovala u nekom trenutku.

Veliku ulogu u parafiranju nove saradnje ima i činjenica da je osvajač olimpijskog srebra u Parizu iskazao veru u Minesotin projekat, što znači da su obe strane spremne da se obavežu na dugoročnu saradnu.

On je imao veliku ulogu u prošlosezonskom odlasku do konferencijskog finala i pobeđivanju tada branioca titule Denvera. Sezonu je završio sa 14 poena, 12,9 skokova, 2,1 blokadom, što mu je donelo rekordnu četvrtu nagradu za najboljeg defanzivca. To mu je bila osma godina zaredom da je na kraju takmičenja imao dabl-dabl prosek.

Gober je proveo devet sezona u Juti, pre nego što je u blokbaster trejdu završio u Minesoti koja je tada izdvojila četiri pika prve runde i nekoliko igrača kako bi dobila Rudija Gobera.

Vulvsi su početkom oktobra napravili takođe potres u NBA kada su Karla Entonija Taunsa poslali u Njujork za Džulijusa Rendla i Dontea Divinćenca.



tagovi

Rudi GoberMinesota TimbervulvsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara