Foto: KK Crvena zvezda, Twitter
Foto: KK Crvena zvezda, Twitter

Zvanično: Petrušev u Crvenoj zvezdi!

sre. 23.10.24. | 12:43

Kapitalno pojačanje crveno-belih

Crvena zvezda je dobila toliko čekano pojačanje! Novi prvotimac crveno-belih postao je reprezentativac Srbije, Filip Petrušev, koji se zvanično vratio na Kalemegdan posle višemesečnih pregovora.

Veruje se da će Petrušev (24) biti kapitalno pojačanje Crvene zvezde na poziciji četvorke, a na Malom Kalemegdanu će ostati do kraja sezone.

Filip je dres crveno-beli dres već nosio u sezoni 2022/2023, kada je osvojio Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije.

"Crvena zvezda obaveštava javnost da se u klub u sredu vratio naš nekadašnji član i reprezentativac Srbije Filip Petrušev! Filip je sa klubom potpisao ugovor do kraja sezone, i time pojačao ekipu na poziciji 4 i 5. Crvena zvezda je tako ostvarila važnu pobedu i posle višenedeljnih pregovora angažovala igrača koji je imao izričitu želju da se vrati u naš klub", stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Petrušev je ove sezone zabeležio četiri nastupa za Olimpijakos u Evroligi. Prosečno je igrao 10,52 minuta u elitnom takmičenju, postizao pet poena i imao 2,5 skokoa po utakmici. U pomenutoj sezoni u Crvenoj zvezdi, odigrao je 34 meča, uz prosek od 10,7 poena, 5,2 skoka po meču za skoro 23 minuta.

Veruje se da će reprezentativac Srbije će u Crvenoj zvezdi imati značajno veću minutažu od one u Pireju i biće rešenje za poziciju krilnog centra, na koju u ovom trenutku pokriva samo Majk Daum. Po potrebi, kao što je trenutna, kada je povređen Džoel Bolomboj, predstavljaće i kratkoročno rešenje za mesto klasičnog centra u ekipi Janisa Sferopulosa.



tagovi

Filip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara