Aleksa Avramović (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Aleksa Avramović (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Avramović: Kinezi su pretukli Bogdana, to nam je dalo jasnu sliku šta da očekujemo

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 17:07

"Izveo je manje slobodnih bacanja nego što je trebalo", kaže košarkaš Partizan Mozzart Beta o svom kapitenu i situaciji iz Šenžena

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Prvi trening Srbije u čuvenoj dvorani Araneta Koloseum je završen, a novinari u Manili imali su priliku da prvi put zapravo vide reprezentativce kako rade. Doduše, videli smo samo finiš treninga, ali dovoljno da shvatimo zašto je Svetislav Pešić govorio o jakom radu i treninzima punim intenzitetom.

Izabrane vesti

Trening majice naših košarkaša bile su natopljene znojem, a sam kraj pojedini igrači iskoristili su da se posvete svojim ritualima. Bogdan Bogdanović je obavio svoje setove šuteva, Dušan Ristić je na drugoj strani terena radio u kontaktu, Nikola Jović, Marko Gudurić, Vanja Marinković i ostali nameštali su nišanske sprave, dok je Svetislav Pešić sve nadgledao...

Pred novinarske ekipe izašao je Aleksa Avramović, koji je sumirao prve utiske sa "drugog kraja planete".

“Nije tolika sparina, kolika je gužva u saobraćaju. Jutros smo putovali do sale za foto sesiju preko sat vremena, da bismo saznali da nije u njoj. Morali smo da idemo u drugu... Putovali smo dosta dugo, ali dobro... Uslovi su generalno odlični, sve je bilo efikasno i brzo završeno“, otvorio je Avramović razgovor za srpke medije i dodao:

“Prvi put smo u hali gde ćemo da igramo grupnu fazu. Prelepa je na izgled, verujem da će da bude fantastična atmosfera. Očekujemo i podršku naših sugrađana i spremamo se za Kinu“.

Prvog rivala na Mundobasketu Srbija je dobro upoznala u onoj pobedi na turniru u Šenženu...

“Od tri ekipe sa kojima smo se sastali, igrali smo protiv dve i u obe utakmice ubedljivo slavili. Međutim, Mundobasket je druga priča. Pobedili smo ih pre nekoliko dana, sada pristup mora da bude bar isti, ako ne i veći da bismo ih dobili ponovo i postavili neki standard za nas“.

SRBIJA OSVAJA NEKU OD MEDALJA- KVOTA 3,70!

Kina je na papiru verovatno najteži protivnik u grupnoj fazi, koliko je to važno i dobro za ekipu?

“Dobro je, iskreno. Znamo šta će da nas očekuje, igraju izuzetno agresivnu odbranu, po mom mišljenju i preko ivice faula. Bogdana su ’pretukli’, on je šutirao penale, ali bilo je malo u odnosu na to koliko su ga udarali. Nismo kukali na to, već smo ulazili snažnije u kretnju, igrali snažnije naše akcije, pa smo ih stisli u odbrani i podigli razliku na 23 poena. Pristup od agresivne odbrane i tranzicionog napada su važni, sve ostalo će doći“.

A, koliko drugačiju utakmicu treba očekivati u odnosu na onu u Šenženu?

“Neće tu biti mnogo razlike, Kina će izaći u istom sastavu. Ne može nešto spektakularno da se sakrije. To je to, spremamo se da igramo, pogledaćemo još njihove utakmice sa priprema“.

Selektor je na konferenciji za novinare rekao da je ekipa trenirala visokim intenzitetom poslednjih dana i da su se igrači prilagodili sistemu...

“Intenzivno smo trenirali još od Stare Pazove. Imali smo dobre provere iza nas, turnir u Kini nam je dosta značio zbog adaptacije i promene vremenske zone. Organizacija je i tamo bila besprekorna, imali smo biznis klasu aviona, spavali smo i odmorili. Nismo osetili ’džet-leg’ koji inače traje dva-tri dana, a Kina nam je u tom smislu baš pomogla. Došli smo u Manilu orni i motivisani“.

Aleksa Avramović je u grupi igrača koji će debitovati za Srbiju na velikim takmičenjima...

“Jedan od najvećih ciljeva, razlog zašto sam započinjao košarkašku karijeru je ispunjen dolaskom ovde, predstavljanjem svoje države. Svež sam, oran i motivisan“.



tagovi

Aleksa Avramovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara