Bogdan Bogdanović (©MN Press)
Bogdan Bogdanović (©MN Press)

Kapiten Bogdanović: U Atlanti igram sličnu ulogu, koristimo svaki detalj kao oružje

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 15:21

"Ovde su malo drugačija i onda se igra malo više adaptira", kaže srpski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Srpska košarkaška reprezentacija stigla je u Araneta Koloseum kako bi osetila parket dvorane pred utakmicu sa Kinom do koje ima još gotovo dva dana (subota, 14.00).

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić kaže da se planovi naše selekcije nisu promenili u odnosu na vreme provedeno u Beogradu, dok kapiten Bogdan Bogdanović potvrđuje da ekipa jedva čeka da Mundobasket zvanično počne.

"Došli smo u Manilu, uzbuđeni smo. Imali smo teške pripreme, srećni smo što možemo da počnemo sa takmičenjem. Znamo šta moramo da uradimo", poručio je Bogdanović.

BOGDAN BOGDANOVIĆ MVP SVETSKOG PRVENSTVA - KVOTA 20,00

U manjku klasičnih plejmejkera, jasno je da će i as Hoksa imati više loptu u svojim rukama tokom faze organizacije napada. To je nešto što neretko radi i u Atlanti...

"Igram na isti način ovde i tamo, sada sa možda više minuta. U Atlanti imam sličnu ulogu, saigrači me traže, odbrana je više fokusirana i to koristimo. Ovde su malo drugačija i onda se igra malo više adaptira".

Kolege iz inostranstva zanimalo je šta je to što Bogdanović donosi reprezentaciji u situaciji kada nema Nikole Jokića pred duel sa Kinom?

"Mogu da donesem iskustvo i želimo da uživamo. Ovo je samo još jedna košarkaška utakmica u životu. Pritiska ima, ali ne treba da budemo opterećeni".

Prvi rival je Kina, a grupa na papiru ne deluje preteško...

"U mom iskustvu, tokom Mundobasketa nema lakih utakmica. Svaki protivnik je stigao spreman da se nadmeće i traži svoju šansu da pobedi i predstavlja svoju zemlju. S istim razlogom smo i mi ovde".

 



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeBogdan BogdanovićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara