Nikola Kalinić (©MN Press)
Nikola Kalinić (©MN Press)

Zvezda najkonkretnija, Nikola Kalinić sve bliži Malom Kalemegdanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 16:04

Ajzea Kenan je bio želja i crno-belih, ali je šampion Jadranske lige zagrizao jače

Navijači Crvene zvezde probudili su se uz vest sa portala Basket News da će crveno-belu opremu da zaduži Kodi Miler Mekintajer, a potpis plejmejkera Baskonije biće očigledno samo najava velikog talasa koji bi na Mali Kalemegdan trebalo da vrati i dobro poznato ime – Nikolu Kalinića.

Srpski as praktično je završio svoju misiju u Barseloni posle “metle“ od madridskog Reala u polufinalu ACB lige. Ugovor mu je završen i sada je slobodan u izboru nove sredine. Odavno nije tajna da je Kalinić velika želja ne samo pristalica, već i uprave apsolutnog vladara Srbije i regiona što su govorili i u svojim javnim nastupima. U ovom trenutku sve je izvesnije da će san postati java, a želja ispunjena jer rođenog Subotičanina put sve više vodi ka dobro poznatoj adresi.

Izabrane vesti

Logično je da Kalinić bude zasut ponudama - poput one iz Bajerna, nije jedina - iako mu kroz prizmu statistike sezona možda nije bila potpuno u skladu sa očekivanjima. Retko se na tržištu slobodnih igrača otvaraju vrata za potpis takvog kalibra i klase na njegovoj poziciji. Ipak deluje da će, vođen ne samo emocijama već i konkretnim potezima čelnika Crvene zvezde, da izabere povratak na mesto uspeha uz višegodišnji angažman.

U Zvezdi osvajača svetskog i olimpijskog srebra vide kao jednog od ključnih figura u novom sastavu koji gradi Janis Sferopulos sa najbližim saradnicima. Uz njegove igračke kvalitete, vrednost mu je dodatno veća zato što je domaći košarkaš, a Zvezdina ideja jeste da okosnicu ekipe čine upravo njena deca.

Za kratko vreme Crvena zvezda je povuka dosta važnih poteza kako bi se što ranije oformio tim za takmičarsku 2024/25. Ugovori su već produženi sa Džoelom Bolombojem i Rokasom Giedraitisom na dve godine, Kodi Miler Mekintajer je po najavama sajtova Basket News i Encenstando - navodno će biti plaćena otkupna klauzula od 450.000 dolara - novi prvi plejemejker crveno-belih, dok se poslednjih dana vrti priča kako će konkurenciju na bekovskim pozicijama da pojača i Ajzea Kenan.

Grčki SDNA je prvi pustio aber o prelasku američkog šutera iz redova Olimpijakosa, a kako se može čuti za njegove usluge bio je zainteresovan i Partizan Mozzart Bet. No, Crvena zvezda je i u ovom slučaju bila odlučnija, odnosno konkretnija od konkurencije, što je takođe uticalo da nekadašnji bek nekoliko NBA ekipa više razmišlja o dolasku na Mali Kalemegdan. Činjenica je i da se ekipe iz Evrolige 'vrte' oko istih imena, tako da nijanse prave veliku razliku.

No, za početak Nikola Kalinić. To je potpis koji zvezdaška javnost željno čeka.


tagovi

Nikola KalinićKK Crvena zvezdaEvroligaKošarkaški transferiAjzea Kenan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara