Šej Gildžes Aleksander (©AFP)
Šej Gildžes Aleksander (©AFP)

Zvanično: Kanada sa brutalnim sastavom stiže na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 20:30

Prejak sastav na raspolaganju imaće selektor Đordi Fernandez

Francuzi su svojih konačnih 12 za Olimpijske igre potvrdili nedavno, Amerikanci su posle odustajanja Kavaja Lenarda malo korigovali ekipu, Svetislav Pešić je najavio da ćemo zvaničan tim Srbije saznati na dan polaska u Lil, a svoj tim izabrao je selektor Kanade Đordi Fernandez.

Ono što smo svi očekivali, sada je postalo definitivno – Kanada u Pariz stiže sa brutalnim sastavom! Čak desetorica NBA košarkaša sa ozbiljnim iskustvom čine tim koji će napasti medalju u glavnom gradu Francuske, a predvodi ga tandem Džamal Marej – Šej Gildžes Aleksander!

Izabrane vesti

As Denver Nagetsa nedostajao je Kanađanima prošle godine u Manili, sada je potpuno spreman i motivisan da donese prvu olimpijsku medalju posle 88 godina! Mareja nije bilo u timu dugo, još od 2015. godine kada je kao 19-godišnjak učestvovao na Panameričkim igrama gde je bio jedan od najboljih. Počeo je pripreme za prošlogodišnji Mundobasket, ali je u međuvremenu odustao. Šej Gildžes Aleksander je dvostruki Ol star, a prošle sezone bio je jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje koje je ipak završilo u rukama Nikole Jokića. Na prošlogodišnjem Mundobasketu imao je prosek od 24,5 poena.

Kapiten je Keli Olinik koji je prošle sezone stigao u Toronto Reptorse kod Darka Rajakovića i iza sebe ima više od 750 NBA utakmica. On je reprezentativnu karijeru počeo još 2010. godine.

Pored pomenute trojke sastav Kanade čine još Nikeil Aleksander Voker iz Minesote, Ar Džej Beret iz Toronta, Dilon Bruks iz Hjustona, Lu Dort iz Oklahome, Trej Lajls iz Sakramenta, Dvajt Pauel iz Dalasa, Endrju Nembhard iz Indijane, zatim Kem Birč iz Đirone i Melvin Edžam iz Unikahe.

Osvajač svetske bronze se nalazi u 'grupi smrti' na Olimpijskim igrama zajedno sa Australijom, Grčkom i Španijom.


tagovi

košarkaška reprezentacija KanadeDžamal MariŠej Gildžes AleksanderKeli OlinikOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara