Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Kavaj Lenard otpao za Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 16:47

Iskusni as Klipersa ne može da iznese teret velikog turnira

Bio je upitan do samog kraja, u međuvremenu je pristao da bude u olimpijskom sastavu SAD po želji Stiva Kera, ali u međuvremenu je odustao! Kako je javio poznati košarkaški insajder Šams Čaranija, Kavaj Lenard otpao je iz olimpijskog tima za Pariz!

Kako se navodi, Lenard je odlučio da se povuče, mada nije poznat tačan razlog zašto je to učinio. Iako se kroz saopštenje može naslutiti da je u pitanju nova povreda ili nedovoljno oporavljeno koleno koje je već bilo rovito. Lenard je pozant po krhkom zdravlju, odnosno stalnim problemima sa povredama. Iza sebe ima dugu istoriju povreda kroz karijeru, najčešće zbog problema sa desnim kolenom. Propustio je celu 2021/22 pošto se oporavljao od operacije prednjeg ukrštenog ligamenta, a skoro kompletnu takmičarsku 2017/18 jer je imao muku sa desnim kvadricepsom.

Izabrane vesti

U međuvremenu se oglasila i američka košarkaška reprezentacija putem saopštenja.

“Kavaj je bio spreman za pripreme reprezentacije i imao nekoliko jakih treninga u Las Vegasu. Osećao je da je spreman da se takmiči. Ipak, on poštuje reprezentaciju i Los Anđeles Klipersi smatraju da je u njegovom najboljem interesu da provede ostatak leta pripremajući se za sezonu, pre nego da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu“.

Selektor Stiv Ker odabrao je Derika Vajta kao zamenu za Lenarda. Vajt je šampionsku sezonu u Bostonu završio sa 15,2 poena, 5,2 asistencije i 4,2 skoka u proseku, a odigrao je 73 utakmice. Za tri je šutirao gotovo 40 odsto.

Kavaj Lenard ni u sezoni za nama nije uspeo da skupi celih 70 utakmica. Odigrao ih je 68, uz prosek od 23,7 poena, 6,1 uhvaćene i 3,6 podeljene lopte. Poslednji put je bar 70 mečeva skupio još u sezoni 2016/17.

Košarkaška reprezentacija SAD će u Parizu igrati u sledećem sastavu: Bem Adebajo, Devin Buker, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Tajriz Halibarton, Džru Holidej, Lebron Džejms, Džejson Tejtum. Sada se čeka još zvanično ime dvanaestog reprezentativca, a to će po svoj prilici biti Derik Vajt.

Amerikanci će u noći između srede i četvrtka odigrati pripremni susret sa Kanadom, dok će u Abu Dabiju naredne sedmice rivali biti Australija i Srbija, 15. i 17. jula.


tagovi

Kavaj Lenardkošarkaška reprezentacija SADOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara