Zek Ledej (©MN press)
Zek Ledej (©MN press)

Zeka Ledeja traži nekoliko evroligaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 21:12

Najkonkretniji je Armani

Partizan Mozzart Bet je zaokružio neuspešnu sezonu završnim sastankom na kojem je ekipa dobila voljno tokom leta i očekuje se da će se dogoditi mnogo promena u sastavu.

Iako se ne očekuje da bude mnogo aktivnosti u narednim danima, šuška se o tome da je nekoliko evroligaša zainteresovano za Zeka Ledeja. Amerikanac sa Partizan Mozzart Betom ima ugovor na još jednu sezonu, ali to ne znači da ne bi mogao da napusti Humsku tokom narednih sedmica. Naravno, uz obeštećenje koje bi vicešampion Jadranske lige prihodovao ako bi se to dogodilo.

Izabrane vesti

Iz Italije, tačnije od priznatog košarkaškog novinara Đuzepea Malagutija, stižu informacije da je zainteresovana milanska Olimpija, za koju je nastupao tokom sezone 2020/21 i iz koje je stigao u Humsku. Dodaje i da je spremljen dvogodišnji ugovor. Takođe, Armani nije jedini zainteresovan, već su u igri navodno još Monako i Olimpijakos, za koji je takođe igrao.

Ledej nije imao sezonu nalik prethodnoj u kojoj je Partizan Mozzart Betu pomogao da osvoji titulu regionalnog šampiona posle deset godina i doveo ga na prag Fajnal fora Evrolige. Pogotovo je slaba bila druga polovina godine, a posle smrti njegovog oca zbog čega je imao dozvolu da napusti ekipu i ode u privremeno u SAD gotovo da nije imao zapaženu rolu.

Ledej je zajedno sa Kevinom Panterom jedan od stubova ekipe, prošlog leta je otkrio da je novi ugovor potpisao nakon što mu je Željko Obradović jasno stavio do znanja da je glavni cilj Fajnal for Evrolige. Od toga nije bilo ništa, jer je Parni valjak ostao ispod granice i za plej-in turnir.

U sezoni za nama Ledej je imao 10,2 poena, 4,6 skokova i 1,5 asistencija u Evroligi, te gotovo sličan učinak u Jadranskoj ligi.

Iz ovosezonske ekipe jasno je da se Frenk Kaminski neće vraćati, izvesno ni Pi Džej Doužer, dok je situacija sa Džejmsom Nanelijem još nejasna, mada mu je ugovor istekao. Ognjen Jaramaz se seli u moskovski CSKA, a bez ugovora ostaju Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Alen Smailagić i Džejlin Smit.

Ugovore za sledeću godinu imaju Panter, Ledej, Avramović, Kaboklo i Koprivica, dok Mateuš Ponitka ima opciju na još jednu sezonu.



tagovi

Zek LedejKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara