Kevin Panter i Željko Obradović (© Star sport)
Kevin Panter i Željko Obradović (© Star sport)

Poslednji Partizanov sastanak i rastanak sa mnogima

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 16:13

Crno-bela ekipa se raspušta posle neuspešne sezone

Uprkos velikim ambicijama i željama, Partizan Mozzart Bet je neuspešno okončao sezonu, bez osvojenog trofeja i plasmana u plej-of Evrolige. Posle neslavne završnice finala Superlige koje je okončano službenom pobedom Crvene zvezde, ekipa Željka Obradovića se danas poslednji put okuplja kako bi održala sastanak na kojem će se ekipa oprostiti i dobiti slobodno tokom leta.

Biće to poslednji razgovori Željka Obradovića i Zorana Savića sa igračima koji potom odlaze na odmor. Neki od njih, poput Alekse Avramovića ubrzo počinju pripreme za reprezentacijom Srbije, dok će ostali imati vremena kako bi radili individualno i dočekali nove angažmane ili pokušali da naredne sezone poprave utisak u crno-belom dresu.

Izabrane vesti

Mnogo je nepoznatinca posle sezone u kojoj su skoro svi igrači odigrali daleko ispod očekivanog. Bilo je tu i povreda i nepredviđenih okolnosti, posebno kada je selekcija u pitanju.... Ipak, kada se podvuče crta, sezona je po svim parametrima bila neuspešna.

Naredni dani u Humskoj će verovatno biti tihi, većina će uzeti kraći predah i potom sačekati konačnu odluku Evrolige, odnosno da li će klub iz Humske biti deo elite i naredne sezone. Prema poslednjim informacijama, očekuje se da Partizan treću sezonu zaredom igra elitno takmičenje i samo u slučaju potpuno nepredviđenog preokreta Srbija neće imati dva predstavnika.

Kada se to bude utanačilo, krenuće se i u sastavljenje tima, ali za sada je i tu puno nepoznatih detalja. Jedino je poznato da stiže Vanja Marinković, dok su se od tima oprostili Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski i sada Ognjen Jaramaz koji je imao ugovor za narednu sezonu, ali usled daleko slabije sezone i uloge koja se očekivala, on nastavlja put Rusije gde oblači dres CSKA.

Što se tiče tandema Amerikanaca, njihova epizoda u Partizanu je završena, a glavno pitanje je da li će se pokušati sa produženjem Džejmsa Nanelija koji je neslavno okončao ugovor zbog incidenta sa Stefanom Lazarevićem. To je praktično završilo njegov boravak u timu ove sezone jer ga je Željko Obradović sklonio iz tima pred treći meč finala ABA lige, ali ako se uzme u obzir sve što je Naneli pokazao u protekle dve sezone, bio bi veliki plus da ga u Humskoj zadrže.

Sa važećim ugovorima su još Kevin Panter, Zek LedejAleksa AvramovićBruno Kaboklo, Balša Koprivica i Mateuš Ponitka, ali je pitanje ko će ostati, pre svega kada je u pitanju Brazilac koji je napustio klub bez dogovora i pitanja pred početak finalne serije Superlige sa Zvezdom.

Od danas su slobodni igrači i Danilo AnđušićUroš TrifunovićAlen Smailagić i Džejlin Smit.

U ovom trenutku je jasno da će biti mnogo novih lica kada se Partizan Mozzart Bet bude ponovo okupio u drugoj polovini avgusta, kada tradicionalno počinju pripreme.



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara