Komentari na vest

Sudar dve trenerske veličine - prvi nam darovao poslednje zlato, drugi poslednju medalju

D

Dinge delija

pre 8 meseci

Razmontiraj Pesicu ovog celavog kineza!Ocekujem tries razlike.
d

da napišem

pre 8 meseci

SRAM TE BILO! Neće pomoći VI NE ZNATE ZA SRAMOTU!
М

Марјан

pre 8 meseci

Судар две највеће сујете у историји спорта!
D

DakaCZ

pre 8 meseci

Koja je celavac trenerska velicina?Kao igrac jeste bio a na trenerskom nebu mora da postigne mnogo da bi bio velicina.
S

Staljincina

pre 8 meseci

Bolje reci duel izmedju trenera u najboljim godinama i drugog koji je odavno zreo za penziju. Jednog koji je sa Bircevicem, Katicem, Simonovicem uzimao medalje i drugog koji je sa Jokicem, Kalinicem, Lucicem, Micicem u timu ispadao od igracina poput Spisua. Jednog koji je podigao kult reprezentacije ili ga barem odrzavao nakon Dude i drugog koji je sve to razbio sa svojom sujetom i ponasanjem. Pesic je legenda ali jugoslovenske kosarke a Jugoslavija je odavno mrtva zemlja. Ne postoji. Sportski pozdrav.
M

Može i ovako

pre 8 meseci

Trenera koji je sa reprezentacijom uzeo 6 zlatnih medalja protiv trenera koji je sa reprezentacijom uzeo 0 zlatnih medalja i izblamirao se protiv Slovenije. Trener koji je osvojio Evroligu na klupskom nivou protiv trenera koji je osvojio šut kartu u svakom klubu u kojem je radio. Trener koji je poziv za reprezentaciju uputio Joviću, Topiću, Pokuševskom i Smailagiću protiv trenera koji se nije udostojio da Jokića i pozove na pripreme pre nego je postao važna figura u NBA ligi jer mu je draži bio kum Birča, Erceg, Radulja i Kuzmić.
S

Staljincina

pre 8 meseci

Opet sve sto je postigao Pesic je davna proslost, istorija, a od iste i u istoj se ne zivi. Ko to radi ispada od Spisua, ne ide na OI, otkazuju mu igraci koji to nikad nisu (Kalinic, Lucic, Micic, Nedovic). Sa Djordjevicem smo barem igrali na svim velikim takmicenjima, maltene svi su se odazivali. Pesic nema dostojanstva ni karaktera ni profesionalizma da se barem pojavi na konferenciji nakon debakla na EP prosle godine, vec to cini iz druge drzave gde su naravno svi drugi krivi a on NIKAD. Covek kojem niko od novinara ne sme da postavi pitanje loseg retultata da se ne bi slucajno uvredio, veliki profesionalac. Neverovatna sujeta a rezultata nigde.
M

Može i ovako

pre 8 meseci

Opet gomila laži i spinova, ništa čudno. Kalinić i Nedović su otkazali Djordjeviću. Lučić je povredjen, ni u Bajernu nije igrao krajem sezone. Micić je potpisao NBA ugovor, i ima puno pravo jedno leto da se posveti tome. Pominješ Spisua, a zaboravio si jakog Klemena Prepeliča.2019te naš najjači sastav: 4 NBA igrača (Bogdanović, Jokić, Bjelica, Marjanović), 5 EL igrača na SP, i porazi u dve ključne utakmice, što je rezultovalo ne odlaskom na OI. Što najviše boli, Argentina je u svom sastavu imala 5 EL igrača i Skolu od 40 leta iz kineskog Shanghai Dragonsa...
@

@Staljincina

pre 8 meseci

Na kojem to velikom takmicenju sad nismo igrali?Valjda covek misli na Tokio 2020 a to je sine Djordjevic trebao u Kini na Svetskom da se kvalifikuje.Prvo, za vreme Djordjevica nisu bile kvalifikacije i ovi prozori, osim za Svetsko gde nas je jedva odveo sa 7-5 skorom u smesnoj grupi, sada smo imali 8-4 u daleko tezoj grupi sto samo implicira da su dobre sanse da ne bi bilo nista od nas sa predjasnjim radom.Elem, Rio 2016 se obezbedjivao preko Evropskog 2015 i nismo ga tada uspeli isto obezbediti nego smo igrali pretkvalifikacioni na kojem su nam se zalomile ne preterano teske ekipe i to je bila nasa sreca primera radi na Filipinima su igrali Francuska, Kanada i Turska, u Torinu su igrali Hrvati, Italijani i Grci a mi smo ugostili mocne Cehe, Angolu i Portoriko.Tako da slobodno malo smanjis dozivljaj.
д

да, да...

pre 8 meseci

...сад ми паде на памет, ако су гробари присвојили Панатинаикосове трофеје због Обрадовића, то значи да нама припадају Пешићеве титуле 😂😂😂 А и Ђорђевић је Звездино дете, значи и то је наше 😂😂😂
@

@@@

pre 8 meseci

Đorđević zvezdino dete ?! Sine sedi čist kec.
l

ljanmi88

pre 8 meseci

Sasa Djordjevic- bog otac kosarke, steta sto kod nas ipak nema postovanje koje zasluzuje. Sta nam je sve doneo kao igrac a i kao trener. Jedini neuspeh mu je svetsko 2019 kada smo ispali od kasnijih finalista argentinaca. Bolje bi bilo da je on ostao selektor.
N

Nije baš

pre 8 meseci

Lithuania and Slovenia likes this. Što bi rekao prestolonaslednik NEMATE POŠTO-VANJE!
T

Top Gun

pre 8 meseci

Đorđevića ne vole jer je iz Partizana. Šta misliš zašto ne vole Željka Obradovića? Bogdana Bogdanovića? PARTIZAN JE U PITANJU.
D

DarkoBg

pre 8 meseci

Pricas o postovanju, a onda pored jedne legende srpske kosarke i trenerskog posla, i sigurno naseg najboljeg trenera uz Dudu i Zeljka Obradovica, kazes bolje je da je neko znj-drugi selektor. Nema sta, kompetentan si da pricas o postovanju. Pride tog prethodnog niko nije sibao po usima, sam je otisao kad je mislio da treba, tj kada je na red doslo da se pravi smena generacija i da se uvode novi igraci.
l

ljanmi88

pre 8 meseci

Darko, po cemu je pesic bolji selektor od djordjevica? Napominjem selektor, jer tu treba i nesto vise sem samog trenerskog dela. Mislis li da djordjevic ne bi imao zlato 2014 ili 2016 da ameri nisu bili u vrlo jakom sastavu? Kazes da je otisao zbog smene generacija?!? Pa coveku je igrao bircevic i stizao je do finala sa njim. On se sigurno ne plasi smene, cak naprotiv kao rodjeni sampion to vidi kao izazov. Uostalom mi imamo bolje igrace sada nego tih godina, tako da pises gluposti. Pesic se nije proslavio na proslom ep. Takodje, mnogi igraci nisu bas ljubitelji njegovih staromodnih treninga, mislis li da je slucajan toliki broj otkaza? Da ne spominjem teodosica. Svakako je djordjevic i kao igrac i kao trener legenda nase kosarke, ziva legenda. Smatram da je bolje da je on ostao selektor a ne da je onako ponizavan posle 2019.
D

DarkoBg

pre 8 meseci

Iz dana u dan vas demantuje atmosfera sa treninga reprezentacije. Znam da boli kada vidite sve igrace nasmejane i u dobrom raspolozenju.
r

raste i gleda

pre 8 meseci

zašto se pokuševski toliko spominje?! pa nikada na treningu reprezentacije nije bio, a kao neki nam on izostanak? po čemu? nije se još dokazao ni na klupskom nivou, kamoli da bude na popisu 12 najboljih koji idu na šampoinat
@

@@@

pre 8 meseci

Brate...igramo protiv Kine. Alooo Ako ćemo ovde da se cimamo...
g

gost354

pre 8 meseci

Nadam se da Djordjevic nece dobiti poklon za rodjendan......
M

Mala ispravka

pre 8 meseci

Svetislav Pešić ima 6 zlatnih medalja sa reprezentacijom, između zlata sa kadetima (1985) i zlata sa juniorima u Bormiju (1987) ima još jedno, evropsko zlato sa juniorima, u Austriji 1986. Posle toga još tri zlata sa seniorskim reprezentacijama. Tako da on već ima šest, a ne juri ga, kao što je u tekstu navedeno na početku.
M

Mala ispravka

pre 8 meseci

Izmedju ostalog, to zlato je pomenuto u nastavku teksta, kada se piše kada su se Pešić i Djordjević susreli po prvi put... ali niste ga ubrojali na početak teksta.
T

Top Gun

pre 8 meseci

Od kad smo počeli da brojimo i mlađe selekcije? Ccccc
M

Mala ispravka

pre 8 meseci

Ne brojim ja, nego onaj ko je pisao. A i ne vidim zašto se ne bi brojalo? Zar nisu neki hteli Topića u seniorsku reprezentaciju na osnovu kadetskog prvenstva?! Drugo, pošto vidim da po minusima je to zapravo ono što smeta i što boli, i bez toga, 3 zlata u seniorskoj konkurenciji, je svakako više nego 3 srebra.