Kevin Durent (©AFP)
Kevin Durent (©AFP)

Stiv Ker: Nisam razmišljao o tome da zamenim Durenta, ipak je on to što jeste

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 21:37

Selektor veruje da će zvezda Finiksa da bude spreman za najvažniji deo Olimpijskih igara

Najava da bi Kevin Durent mogao da propusti otvaranje Olimpijskih igara protiv Srbije zbog povrede lista otvorila je pitanje toga da li je Stiv Ker trebalo da ga zameni nekim ko je spreman da odmah doprinese igri američke reprezentacije. On je ipak odlučio da rizikuje i čeka zvezdu Finiksa do kraja, makar to značilo da ne igra na startu Igara.

Ker je istakao da Durenta malo ko može zaista da odmeni, zbog gotovo jedinstvene kombinacije visine, tehničke potkovanosti, IQ i sveukupnog kvaliteta.

Izabrane vesti

“Nisam razmišljao o tome da zamenim Kevina. Znam kakav je kada se oporavlja od povrede, čim bi se vratio na parket izgledao bi sjajno. Osim toga, on je to – što je. Jedan je od najveštijih košarkaša u istoriji ove igre. Zato se nadam da će da se vrati uksoro i verujem da će odmah da se uklopi u tim“, rekao je selektor Amerikanaca.

Durent se u tesnoj pobedi nad Nemačkom zagrevao sa ostatkom ekipe, ali nije ulazio na parket. Povredu desnog lista je zaradio još u junu, a u stručnom štabu se nadaju da bi uskoro mogao da bude u punom ritmu treninga, posle čega će kroz utakmice da hvata ritam.

Podsetimo, SAD je pred put u Abu Dabi napustio Kavaj Lenard pošto se nije još oporavio od povrede kolena, dok je i Džoel Embid duže vreme rovit zbog svojih problema.

Prvi meč četvorostruki uzastopni olimpijski šampion igra u nedelju sa Srbijom od 17.15.


tagovi

Stiv KerKevin Durantkošarkaška reprezentacija SADPariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara