Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Član Drim tima ogorčen Pešićevim komentarom: Neka se probudi i skoči u srpsko more

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 20:18

Nekadašnjeg asa ozbiljno naljutio komentar selektora Srbije na račun toga da je ovaj američki tim boljeg od onog iz 1992. godine

Izjava Svetislava Pešića da je američki tim sa kojim je Srbija već odmerila snage u Abu Dabiju i sa kojim će da otvori grupnu fazu na Olimpijskim igrama “jači“ od originalnog Drim tima iz 1992. godine pokrenula je ozbiljnu debatu u svetu košarke.

Po mišljenju mnogih čuveni sastav SAD sa Igara u Barseloni najbolji je ikada pošto su svlačionicu delili Majkl Džordan, Leri Bird, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Skoti Pipen, Karl Meloun, Patrik Juing, Džon Stokton i ostale najveće zvezde u NBA ligi tih godina, ujedno i neki od najboljih u istoriji košarke.

Izabrane vesti

Pešić je nedavno ipak izjavio da je “odavno bila 1992, sada je 2024. i ova ekipa SAD je jača od Drim tima“ što je ražestilo člana čuvenog sastava iz 1992. godine Krisa Malina.

On u razgovoru za sajt Sportskeeda nije krio svoje ogorčenje Pešićevim komentarima, toliko da je čak potcenjivački govorio o jednom od najvećih stručnjaka svih vremena...

“Može da priča tako jer se sreo sa ovim timom Amerikanaca na terenu“, smeje se po tvrdnji autora Malin i dodaje:

“Ko je uopšte taj čovek? Potražiću ga. To će mi dati razlog da pričam. Mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto drugo da uradi kako bi se trgnuo. Možda ću ga videti u Parizu, biću tamo i potražiću ga. Daću mu lekciju iz istorije“.

Na pitanje da li bi SAD 2024 mogao da bude ravnopravan takmac Drim timu, Malin je odgovorio:

“Više je nego očigledno. Ali, to ću da ostavim ljudima da komentarišu i pričaju. Znate sigurno odgovor na to pitanje, nadam se da znate“.

Suviše je dugačka lista Pešićevih uspeha, pa ćemo navesti samo neke: zlato na Mundobasketu 2002, evropska zlata 1993. i 2001, Evroliga 2003, FIBA Kup Koraća 1995, dve titule u Španiji (2003, 2004), pet Bundesliga, jedini osvajač zlatnih medalja u svim reprezentativnim kategorijama... I da, dobio je Amerikance usred Indijanapolisa 2002. godine, između ostalog.


tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija SADKris MalinSvetislav PešićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara