(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Šta sve možeš za osam minuta, ako si Boban Marjanović - dvocifreni broj poena, četvrti put u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 05:17

Srpski as ponovo maksimalno iskoristio ukazane minute, ovoga puta u slavlju nad Minesotom

Iskusni srpski centar Boban Marjanović šansu u Dalasu dobija bukvalno na kašičicu, ali je uvek maksimalno iskoristi. Večeras je to učinio na skoro najbolji način u ovoj sezoni, pošto je za nepunih osam minuta, koliko je proveo na parketu, uspeo da ubaci 10 poena u koš Minesete i zabeleži dva skoka. Bobiju je ovo bio četvrti meč u kojem je imao dvocifreni broj postignutih poena, pa u ovom trenutku ima prosek od 5,3 poena i 1,9 skokova po meču, uz 6,2 minuta provedena na parketu.

Mevsi nisu imali mnogo problema da stignu do 15. pobede u sezoni (114:102), iako je i peti vezani meč bio bez pomoći Luke Dončića, koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba. U njegovom odsustvu odgovornost je preuzeo Džejlon Branson i sa 28 poena bio najefikasniji igrač utakmice. Pored toga, imao je i šest asistencija i dva skoka. Sa druge strane Karl Entoni Tauns je ubacio 26, a Malik Bizli 22.

Izabrane vesti

Dalas je dvocifenu prednost stekao još u finišu prvog poluvrmena, delovao je prilično sigurno i tokom trećeg perioda, ali je onda prošao kroz ozbilju krizu na startu poslednje deonice. Timbervulvsi su odlično igrom uspeli u tri navrata, sredinom četvrte četvrtine i da preuzmu prednost u svoje ruke, ali je završnica bila u znaku Mevsa. Dalas je dodao gas kada je bilo najpotrebnije i onda prililno ubedljivo stigao do trijumfa.

Bobi je prvi put ove sezone imao dvocifren učinak 27. oktobra protiv Hjustona, kada je za nešto više od devet minuta imao 11 poena i četiri skoka. Najolji učinak dosad ostvario je 4. novembra, protiv San Antonija, kada je za gotovo 15 minuta imao 17 poena i pet skokova. Dvocifren je bio i poslednjeg dana novembra, protiv Klivlenda, kada je takođe za osam minuta imao 10 poena i četiri skoka.


Dominantno veče imao je as Portlanda Dejmijan Lilard, ali njegovih 39 poena i sedam asistencija nisu bili dovoljni da se ostvari slavlje u Nju Orleansu (97:111). Domaći Pelikansi su odibrali mnogo bolje timski, odlilno su rasporedili minutažu i učinak igrača, pa jedan izuzetan poedinac iz Portlandovih redova nije mogao da im ugorzi slavlje.

Najefinasniji kod pobednika bio je Brendon Ingram sa 28 postignutih poena, dok je jedan manje ubacio Nikejl Aleksander Vokjer.

Tajler Hiro i Dankan Robinson su sa po 26 postignutih poena bili najzaslužniji za ubedljivo slavlje Majamija nad Indijanom, dok je Evan Furnije sa 22 poena bio najefikasniji u pobedi NIksa nad Detroitom (105:91).

REZULTATI:

Majami - Indijana 125:96

Njujork - Detroit 105:91
/Furnije 22 - Li 16/

Nju Orleans - Portland 111:97
/Ingram 28 - Lilard 39/

Dalas - Minesota 114:102
/Branson 28 - Tauns 26/

LA Lejkers - Finiks 90:108
/Džejms 34 - Buker 24/




tagovi

Boban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara