Košarkaši Srbije (©AFP)
Košarkaši Srbije (©AFP)

Srbija režirala najveći povratak u istoriji Olimpijskih igara!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 18:21

Fantastična reakcija srpskih košarkaša ostaće zauvek upisana u knjigama

Zauvek će ostati zapisano – Srbija je izrežirala najveći povratak u istoriji Olimpijskih igara!

Otišli smo do polufinala, uprkos tome što smo gubili sa 24 razlike posle samo 13 minuta četvrtfinalnog meča protiv Australije. Bili smo na ivici ambisa, gledali kako nam polufinale izmiče iz ruku, ali smo uspeli da se trgnemo, prepolovimo zaostatak do poluvremena i onda uđemo u triler koji se završio posle dodatnih pet minuta za konačnih 95:90.

Izabrane vesti

Ne samo da je nadoknadila minus od 24 poena, Srbija je postala i prva muška selekcija koja je uspela da nadomesti 12 poena zaostatka na poluvremenu jedne nokaut utakmice! Kroz istoriju pamti se samo da je CIS tim, odnosno Zajednica nezavisnih država uspela da uradi isto što i Srbija, ali je bilo u grupnoj fazi utakmice sa Litvanijom, na Igrama 1992. godine u Barseloni. Na kraju je CIS tim slavio rezultatom 92:80.

21.30: (1,90) BRAZIL (hendikep 26,5) SAD (1,90)

Ako ne računamo utakmice za razigravanje od petog mesta, pa nadalje, ovo je tek drugi nokaut meč u istoriji Igara koji je otišao u produžetak. Pre toga se to desilo samo još 1948. godine u susretu između Čilea i Francuske. Od tada, do danas nikada se nije desilo ono što je Srbija uradila danas!

Australija je imala u rukama rezultat 44:20 posle 13 minuta, a Peti Mils nas je zatrpao sa 18 poena u tom momentu. Od tajm-auta o kojem priča ceo svet i oštrih kritika Svetislava Pešića na račun celog tima, uspeli smo da se podignemo i napravimo rezultat za pamćenje. Prvo smo kreirali seriju 15:2 kojom smo u jednom momentu smanjili minus na 11 poena, pošti je Marko Gudurić ubacio možda i ključnih devet poena kako bismo prepolovili zaostatak na poluvremenu na 12 poena.

Utakmicu smo uspeli da prelomimo u trećoj deonici, kada su Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić vezali sedam poena i doneli preokret! Iako je Peti Mils uspeo da odvede utakmicu u produžetak, gde smo takođe imali rezultatski minus, vratili smo se uz neverovatnu snagu volje i čelične živce.

Posle ovakvog meča, naša igra mora i može da ide samo nabolje! Kapa dole momcima...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara