Alen Smailagić (MN Press)
Alen Smailagić (MN Press)

Smailagić zvanično u Žalgirisu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 11:03

Saradnja ugovorena na 1+1 godinu

Juče se Partizan oprostio od Alena Smailagića, a danas je Žalgiris momku iz Koteža poželeo dobrodošlicu. Litvanski evroligaš je zvanično predstavio mladog srpskog centra sa kojim je potpisao ugovor na 1+1 godinu.

"Veoma sam srećan što sam postao član Žalgirisa. Radujem se borbi, pobedama, kao i upoznavanju sa navijačima i igračima", poručio je dojučerašnji igrač crno-belih.

Izabrane vesti

U dresu Partizana u prošloj evroligaškoj sezoni je prosečno beležio 5,5 poena, 2,2 skoka za skoro 16 minuta provedenih na terenu. U Jadranskoj ligi su brojke bile gotovo identične - 5,5 poena, 2,5 skokova i 6,5 asistencija po utakmici.

"Posle odlaska Rolanda Šmita, bio nam je potreban visok igrač kao što je Alen. Može da produži teren, da šutira sa distance, borben je pod koševima. On je igrač dobrog karaktera i veština, trener će sigurno biti u stanju da ga iskoristi“, rekao je Gediminas Navickas, sportski direktor Žalgirisa.

Na NBA draftu 2019. godine, Smailagića su draftovali Nju Orleans Pelikansi kao 39. pika, ali je odmah prosleđen u Golden Stejt Voriorse. Tamo je uspeo da odigra skoro 30 utakmica, tokom kojih je na terenu u proseku provodio skoro osam minuta, postižući tri poena i 1,5 skokova.

Smailagić je karijeru započeo u beogradskom Beku, a pre prelaska u NBA igrao je i G ligu, u ekipi Santa Kruza Voriorsa.



tagovi

Alen Smailagićkk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara