©Starsport
©Starsport

Sferopulos: Možda i nismo završili prelazni rok, želimo da budemo mnogo bolji u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 14:22

Strateg Crvene zvezde u Grčkoj govorio o klupskim planovima i reprezentaciji Srbije

Strateg Crvene zvezde Janis Sferopulos, gostovao je na grčkom veb radiju EOK i tom prilikom se dotakao brojnih aktuelnih tema. Iako je fokus intervjua bio na reprezentaciji Grčke na Olimpijskim igrama, Sferopulos se dotakao i dešavanja u klubu.

Trener regionalnog šampiona otkrio je tokom razgovora da li su crveno-beli završili prelazni rok.

Izabrane vesti

"Možda i nismo završili prelazni rok. Pre svega, dolazni transferi koje smo napravili su bili da ojačamo postojeći igrački kadar koji je vrlo dobar. Ipak, želeli smo igrače koji imaju plej-of i Fajnal for iskustvo. Takođe, ambicija je bila da ojačamo srpski element koji tim iz Srbije treba da ima u što većoj meri. Imamo podužu listu igrača, imamo po tri košarkaša na skoro svakoj poziciji i na nama je da prođemo mnogo bolje u Evropi u odnosu na prošlu godinu. Prethodna godine je završena na veoma lep način, osvojivši tri titule, ali želimo mnogo bolje u Evropi, da budemo konkurentni u svakoj utakmici. Ne volim da gledam ka kraju sezone, idemo utakmicu po utakmicu, tako treba početi", istakao je grčki strateg.

Sferopulos se dotakao i reprezentacije Srbije koja je u okviru priprema za Olimpijske igre odigrala prijateljski meč sa Grčkom.

"Srbija je veoma jak tim, sa dosta NBA igrača i igrača koji uglavnom imaju vodeću ulogu u Evroligi. Imaju punu širok igrački kadar i protiv Grčke su igrali kod kuće. Tim su koji spada u favorite za medalje.Veoma su kvalitetni. Izgubili smo od Srbije, ali za mene je bilo dobro što se ova utakmica odigrala da svi vide šta ekipa treba da popravi, gde treba da se drže nekih detalja igre da bi ih promenili... Tu su i pozitivne stvari koje smo videli i koje je potrebno zadržati", kazao je trener Crvene zvezde.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara